Ana Sayfa Haberler Apple, acil SOS canlı video özelliği getirdi! 911 çağrılarında devrim!

Apple, acil SOS canlı video özelliği getirdi! 911 çağrılarında devrim!

0
Apple acil SOS canlı video özelliği geldi! 911 çağrılarında devrim!

Apple, WWDC 2024’te tanıttığı iOS 18 yenilikleri arasında Acil SOS canlı video özelliğini duyurdu. Bu özellik, acil durumlarda 911 operatörleriyle canlı veya kayıtlı video paylaşmayı sağlayarak olay yerindeki durumun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak.

Apple SOS desteği neler yapabilecek?

Yeni gelen özellik, bu sonbaharda 911 hizmetlerine bağlantı sağlayan iki şirket tarafından desteklenecek.  Acil SOS kullanıcılara, acil bir çağrı sırasında canlı video veya medya paylaşımı yapma imkanı verecek. Kişi acil durum merkezleriyle güvenli bir bağlantı üzerinden canlı video sunabilecek.

Apple acil SOS canlı video özelliği geldi! 911 çağrılarında devrim!

Videolar sayesinde 911 operatörleri, yangının büyüklüğünü veya bir trafik kazasının ciddiyetini görebilir. İlk yardım görevlileri, acil servisler gelmeden önce yaralılara nasıl bakım yapacakları konusunda daha iyi tavsiyeler alabilir. Bu özellik, şu anda Birleşik Krallık’ta test ediliyor. Ancak, Apple’ın iOS’a özelliği entegre etmesiyle uygulamayı çok daha erişilebilir hale getirecek.

CNET’e göre, ABD’de iki acil durum platformu, RapidSOS ve Prepared, bu özelliği destekleyecek. RapidSOS, bu güncellemeyi ücretsiz olarak sunacak ve tüm müşterileri bu özelliği bu sonbaharda kullanabilecek.

Acil SOS video özelliği, acil çağrılar sırasında canlı video ve kayıtlı medya paylaşımına olanak tanıyacak. Çağrı sırasında, katılımcı acil durum merkezleri sizden güvenli bir bağlantı üzerinden canlı video veya fotoğraf paylaşmanızı talep edebilecek. Böylece ihtiyacınız olan yardımı daha hızlı ve kolay bir şekilde alacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz