Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro için yeni karar: Apple üretimi taşıyor!

iPhone 16 Pro için yeni karar: Apple üretimi taşıyor!

0

Apple, şimdiye kadarki iPhone üretiminin büyük bir kısmını Çin’de gerçekleştirdi. Fakat firma, ilk olarak 2017 yılında çıkardığı iPhone SE modelinin üretimini Hindistan’da yapmaya başlayarak bir değişiklik yaptı. Ardından Covid-19 kaynaklı pandeminin başta Çin olmak üzere tüm dünyayı etkilemesinin ardından Çin’deki üretim kapasitesini daralatmaya giderek farklı ülkelere genişletmeye karar verdi. Firma, şimdi iPhone 16 Pro tanıtımı öncesi üretim için yeni bir karar daha aldı. Peki söz konusu karar hangi ülkeyi etkileyecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, Pro modellerinin üretimini de Hindistan’a taşıyor

Covid-19 kaynaklı pandeminin neden olduğu iPhone üretim sorunu tüm dünyada sevkiyatlarının gecikmesine neden oldu. Bunun üzerinde Apple, üretimini farklı ülkelere dağıtarak alanını genişletmeye karar verdi. Firmanın zaten pandemi öncesinde iPhone SE üretimine başladığı Hindistan’a yön çevrildi.

Apple, iPhone SE sonrası iPhone 13 ve iPhone 14 modellerini Hindistan üzerinde de üretmeye başladı. Ardından da iPhone 15 ve iPhone Plus modellerini de Hindistan’da üretti. Teknoloji devi şirket şimdi de iPhone 16 tanıtımı öncesi yeni bir karar aldı. Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin üretimi için de Hindistan’da olacak.

Şirket iPhone 16 tanıtımı öncesinde aldığı kararla birlikte akıllı telefonlarının üretimini artık Çin’den uzaklaştırıp Hindistan’a taşıyor. Apple’ın birkaç sene içinde tüm iPhone üretiminin dörtte birini Hindistan’da üretmeyi hedeflediği biliniyor. Firma ek olarak geçen hafta Hindistan’da iPad üretmeye başlama planları üzerinde durduğunu açıkladı.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, iPhone 16 serisine yönelik beklenen talebi karşılamak için büyük yatırımlar yapıyor. Teknoloji devi, 2024 yılında iPhone 16 serisinden 90 milyon adet üretmeyi hedefliyor. Bu hedef, önceki seriden yüzde 10 daha fazla.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz