Ana Sayfa Apple iPhone 13’ün OLED paneli iPhone SE 4 için kullanılacak!

iPhone 13’ün OLED paneli iPhone SE 4 için kullanılacak!

0

Apple’ın bütçe dostu iPhone SE serisinin bir sonraki modelinin 2025’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Çıkış tarihine henüz 2 yıl olmasına rağmen, iPhone SE 4 ile ilgili her yeni günde yeni sızıntılar karşımıza çıkıyor. The Elec’in yeni bir raporuna göre, LG Display’in yaklaşan iPhone SE serisinin OLED ekranları için ikinci tedarikçi olabileceği konuşuluyor.

iPhone SE 4 iddialı bir şekilde geliyor!

Bildiğiniz üzere ekran paneli konusunda Apple ile BOE’nin uzun süreli bir birlikteliği bulunuyor ve firma, daha düşük panel maliyetleri nedeniyle Samsung yerine iPhone SE 4 için de BOE ile çalışmayı tercih etti. Bununla birlikte, ekran panellerinin yüzde 60 ila 70’ini üretmesi beklenen BOE’ye LG Display’in de katılması bekleniyor.

ios-18-herkese-acik-beta-guncellemesi

The Elec’e göre Apple, SE 4 için, yine LG tarafından üretilmiş iPhone 13’ün ekran panelini kullanmayı planlıyor. Bu sayede hem üretim çok daha hızlı ve kolaylıkla tamamlanmış olacak hem de iPhone 4 SE maliyetlerinin kayda değer bir kısmı oldukça düşük maliyetlerle tamamlanmış olacak.

Bu ayın başlarında yayınlanan bir rapor, iPhone SE 4’ün 6.06 inçlik bir ekrana sahip olacağını, iPhone 13’ün ise 6.1 inçlik bir ekranı olduğunu ortaya koymuştu. Bu şartlarda The Elec’in raporu doğru çıkarsa ve önceki sızıntılar da gerçekse, LG Display’in daha önce ürettiği panelleri iPhone SE4’e uyduracak şekilde optimize etmesi gerekebilir.

Başka bir ekran üreticisi olan Tianma’nın da iPhone SE 4 için ekran tedarik etme konusunda ilgi gösterdiği konuşulsu da bu birlikteliğe dair ihtimaller şimdilik daha zayıf görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz