Ana Sayfa Apple Apple Intelligence destekli iOS 18.1 Geliştirici Beta sürümü nasıl yüklenir?

Apple Intelligence destekli iOS 18.1 Geliştirici Beta sürümü nasıl yüklenir?

0

Apple, haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC’de yapay zeka destekli iOS 18’i tanıttı. Henüz kararlı sürüm yayınlanmamış olsa da Apple Intelligence sayesinde şimdiden popüler hale geldi. Birçok iPhone kullanıcısı da henüz son kullanıcılar için gelecek olan kararlı sürüm yayınlanmadan önce geliştirici beta sürümünü yükleyerek yapay zeka destekli özellikleri kullanmaya başladı. Peki yapay zeka destekli iOS 18.1 geliştirici beta sürümü nasıl indirilir?

Not: Geliştirici beta sürümleri kararlı sürümler olmadığı için cihazlarınız stabil çalışmayabilir. Bu nedenle ana cihazınızdan başka bir cihaza yüklemeniz ve yüklemeden önce cihazınızdaki bilgileri yedeklemeniz öneriliyor.

Apple Intelligence nasıl aktif edilir?

Apple, iOS 18.1 güncellemesinin kararlı sürümünü yayınlamadan önce test sürümünü sunarak kullanıcıların Apple Intelligence’ı deneyimlemesini sağladı. Kullanıcılar, iPhone’da yapay zekanın bu kadar öne çıkmasından dolayı iOS 18 güncellemesine yoğun ilgi gösterdi ve iOS 18.1 geliştirici beta sürümünü indirmeye başladı.

Apple Intelligence Nasıl aktif edilir?

iOS 18.1 Beta yükledikten sonra Settings-> Apple Intelligence & Siri yolunu takip ederek bekleme listesine katılmanız gerekiyor. Şu anda birkaç dakika içerisinde onay veriliyor. Apple Intelligence aktif hale geldiğinde kullanıma başlamadan önce yapay zeka modelleri telefonununa indiriliyor.

Bu modeller şu anda yaklaşık 3 GB yer kaplıyor fakat yukarıda belirttiğimiz üzere halen birçok özellik eksik. Apple bu güncellemeyle birlikte iPadOS 18.1 Beta ve macOS Sequoia 15.1 Beta sürümlerini de yayınladı.

Yani bu özelliği çok merak ediyorsanız fakat test edecek bir iPhone 15 Pro’nuz yoksa: M1 ve daha yeni bir işlemciye sahip iPad ve Mac modellerinde de kullanabiliyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz