Ana Sayfa Haberler macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile MacBook Pro 14 inç için çift ekran...

macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile MacBook Pro 14 inç için çift ekran desteği geldi!

0
macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile MacBook Pro 14 inç için çift ekran desteği geldi!

Apple, 14 inç MacBook Pro için beklenen clamshell modu güncellemesini nihayet yayınladı. Bu yenilik, M3 işlemcili 14 inç MacBook Pro’nun iki harici ekran kullanabilmesini sağlıyor. Bu özelliğin kullanılması için ne yapmamız gerekiyor? Detayları sizler için paylaşıyoruz.

MacBook Pro 14 inç modeline çift ekran desteği ne zaman geldi?

Kasım 2023’te Apple, bu özelliğin M3 işlemcili MacBook Pro’ya geleceğini duyurmuştu. Ancak, söz verilen özelliğin hayata geçirilmesi neredeyse dokuz ay sürdü. Artık macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile bu özellik, daha önce sadece 13 inç MacBook Air ile kullanılabilen çift ekran desteğini 14 inç MacBook Pro’ya da getiriyor.

macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile MacBook Pro 14 inç için çift ekran desteği geldi!

Güncellenmiş özelliklerle, M3 işlemcili 14 inç Pro modeli, yerleşik ekranında tam çözünürlük desteği sunarak 6K çözünürlüğe sahip harici bir ekranı 60Hz yenileme hızıyla destekleyecek. Clamshell modunda, yerleşik ekran kapatıldığında, 5K çözünürlüğe sahip bir harici ekran 60Hz yenileme hızıyla kullanılacak.

Ancak, M3 işlemcili MacBook Air, iki Pro Display XDR ekranını desteklemiyor. Özellik sadece bir tanesini destekleyebiliyor. Tüm harici ekranlar Thunderbolt bağlantı noktalarına takılması gerekiyor. Bu uygulama ile hem her iki monitöre hem de MacBook Air’daki tüm çevre birimlerinize güç ve tek kablolu bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz