Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple’ın iOS 17.6 güncellemesiyle Acil SOS desteği daha da genişliyor

Apple’ın iOS 17.6 güncellemesiyle Acil SOS desteği daha da genişliyor

0
Apple’ın iOS 17.6 güncellemesiyle Acil SOS desteği daha da genişliyor

Apple, iPhone 14 ve sonrasındaki modellerle acil durumlarda Wi-Fi veya mobil sinyal bulunmayan bölgelerde bile yardım çağrısı yapabilen acil SOS uydu desteği özelliğini genişletmeye devam ediyor. Bu özellik, ilk olarak ABD ve Kanada’da kullanıma sunulmuş ve zamanla daha fazla ülkeye yayılmıştı. Şimdi, iOS 17.6 ile beraber bu özellik Japonya’da da kullanılabilir hale geldi.

iOS 17.6 ile Japonya’da acil SOS desteği başladı

Apple, iOS 17.6’nın yayımlanmasıyla birlikte, iPhone 14 ve sonrasındaki modellerde Acil SOS uydu desteğinin Japonya’da kullanılabilir olacağını duyurdu. Apple’ın resmi web sitesinde yapılan açıklamada, “Bugünden itibaren, Apple’ın çığır açan güvenlik servisi Acil SOS Uydu Desteği, Japon müşterilere sunulacak. Bu yenilikçi teknoloji, tüm iPhone 14 ve iPhone 15 modellerinde mevcut olup, kullanıcıların cep telefonu iletişimi ve Wi-Fi menzilinin dışında bile acil çağrı hizmetleriyle bilgi paylaşmalarına olanak tanıyacak” dedi.

Apple’ın iOS 17.6 güncellemesiyle Acil SOS desteği daha da genişliyor

Acil SOS uydu desteği, arama ve kurtarma ekipleri tarafından sıklıkla kullanılıyor. Özellik, kullanıma sunulduğu günden bu yana hayat kurtarıcı olarak kendini kanıtladı ve bu işlevini sürdürmeye devam ediyor. Kullanıcı bir acil durum çağrısı başlattığında, iPhone birkaç dakika süren bir dizi soru ile kritik bilgileri toplar.

Toplanan veriler, kullanıcı adına hızlı bir şekilde müdahale eden uzmanların bulunduğu iletim merkezlerine iletilir. Ayrıca, tüm yazışmalar kullanıcının acil durum kişileri ile paylaşılabilir. Bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları, uydu bağlantısı üzerinden Find My uygulaması aracılığıyla konumlarını başkalarına gönderebilir.

Japonya’nın yanı sıra, Acil SOS Uydu Desteği şu ülkelerde de kullanılabilir; Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD. Özellik, tüm iPhone 14 ve iPhone 15 modelleriyle uyumludur. Özelliğin yakın zamanda dünyanın pek çok noktasına geleceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz