Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence, macOS 15.1 Beta’da çalışmayabilir!

Apple Intelligence, macOS 15.1 Beta’da çalışmayabilir!

0

Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı yapay zeka modeli Apple Intelligence, sancılı bir çıkış sürecine doğru adım adım ilerliyor. Apple ekosistemindeki birçok işletim sistemine aynı anda sunulmaya çalışılan yapay zeka modeli, şimdi de macOS 15.1 Beta için bir sorun çıkaracak gibi görünüyor.

Apple Intelligence, harici sürücülerde sorun çıkarıyor

Kullanıcılar, Apple’ın merakla beklenen yapay zeka modeli Apple Intelligence’ı, iOS 18.1 ve macOS 15.1 beta sürümleriyle deneyimlemeye başlamıştı. Ancak, macOS beta sürümünü harici bir sürücüye yükleyen Mac kullanıcıları için işler pek de yolunda gitmiyor gibi görünüyor.

Apple Intelligence’ı harici sürücüde çalışan macOS üzerinde etkinleştirmeye çalışan kullanıcıların bu özelliği deneyimleyemediklerine dair raporlar gelmeye başladı. Her ne kadar Apple Intelligence’ı etkinleştirme seçeneği mevcut olsa da sistem gerekli dil modellerini indirip yüklemeyi tamamlayamıyor.

Apple Intelligence’ı macOS 15.1 Beta’da kullanmaya çalışan kişiler, “Harici diskten başlatılırken Kod Tahmin özelliği kullanılamaz” şeklinde bir uyarı mesajı aldılar. Keşfedilen sistem kayıtlarına göre bu kısıtlama tüm Apple Intelligence özelliklerini kapsıyor gibi görünüyor.

Bu durumun geçici bir sınırlama mı yoksa Apple’ın macOS’un harici sürücüye yüklenmesi durumunda Apple Intelligence’ı tamamen devre dışı bırakmaya mı karar verdiği şimdilik belirsiz. Elbette bu durum beta test kullanıcıları için büyük bir dezavantaj oluşturuyor nitekim birçok kişi beta sistemi Mac’lerinin dahili sürücüsü yerine harici bir sürücüye yüklemeyi, bu sayede herhangi bir veri kaybı yaşamamayı tercih ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz