Ana Sayfa Apple Epic CEO’su, Apple’ın ‘Bul’ özelliği hakkında ağır konuştu!

Epic CEO’su, Apple’ın ‘Bul’ özelliği hakkında ağır konuştu!

0

Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney, Apple’ın ‘Find My’ özelliğine yönelik eleştirileriyle dikkat çekti. Yıllar önce aracından çalınan bir Mac laptop’un yerini “Find My” sayesinde tespit edebildiğini belirten Sweeney, hırsızın yaşadığı yeri öğrenebilmesinin mahremiyet ihlali olduğunu iddia etti.

Tim Sweeney bir kez daha açtı ağzını yumdu gözünü

Sweeney, Apple ID hesabına bağlı olan cihazların izlenebilmesinin kişilerin mahremiyet hakkını ihlal ettiğini ve bu tür durumların yasal süreçlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı. ‘Find My’ (Bul) özelliğinin nasıl çalıştığını gördükten sonra tüm cihazlarında bu özelliği kapattığını ifade eden Sweeney, Twitter takipçilerinin tepkileriyle karşılaştı.

Apple’ın ‘Bul’ hizmeti, kaybolan veya çalınan cihazların yerini tespit etmeyi amaçlayan bir özellik olarak tasarlandı. Cihazların Apple ID hesabına bağlı durması, o cihaz daha sonra kapalı olsa bile bulunmasına imkan veriyor. Ancak Sweeney, bir cihazın yerinin tespit edilmesinin o cihazı kullanan kişinin de izlenmesi anlamına geldiğini ve kişilerin mahremiyet hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini savundu.

Apple’ın diğer takip cihazı olan AirTag’ler, takip amacıyla kötüye kullanılması nedeniyle eleştirilere maruz kalırken, ‘Find My’ hizmeti benzer şikayetlerle karşılaşmamıştı. “Bul” ve “Etkinleştirme Kilidi” özellikleri, iPhone hırsızlığını azaltan önemli caydırıcılar olarak kabul edilse de, Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone parçalarının sökülerek satılmasını engellemek için Etkinleştirme Kilidi özelliğini devreye sokmuştu.

Tim Sweeney, yıllar önce çalınan Mac’nin lokasyonunu halen görüntüleyebildiğini ve bunun kişilerin mahremiyet haklarını ihlal ettiğini savundu. Takipçiler ise çalınan bir ürünün yerini tespit edip yetkililere bildirmenin ne gibi bir sakıncası olduğunu bir türlü anlayamadı.

Görünen o ki Sweeney, Apple ile olan husumetini sosyal medyaya taşımaya devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz