Ana Sayfa Apple Apple kullanıcılarına güncelleme önerisi yapıldı! İşte sebebi

Apple kullanıcılarına güncelleme önerisi yapıldı! İşte sebebi

0

Güvenlik yetkilileri Apple kullanıcılarına önemli bir güncelleme uyarısı gönderdi ve güncelleme yapmalarını önerdi. Apple cihazlarını güncellemeyenler, kişisel verilerinin çalınma veya cihazlarının ele geçirilme riskiyle karşı karşıya olabilir. Uyarı, özellikle iPhone XS, XS Max ve XR kullanıcıları için geçerli.

Apple kullanıcılarına güncelleme önerisi

Apple, iOS 17.6 güncellemesiyle birlikte önemli güvenlik yamaları sunarak, kullanıcıları potansiyel siber tehditlerden korumayı amaçlıyor. Güncelleme, 35 farklı güvenlik açığını düzelterek cihazları daha güvenli hale getiriyor.

Apple güncelleme uyarısı

iOS çekirdeğinde (Kernel) tespit edilen iki kritik güvenlik açığı, siber suçluların cihazlara tam erişim sağlamasına yol açabiliyor. Yeni güncellemeyle beraber, iPhone’un işletim sistemindeki bir hata, siber suçluların yazılımı kapatmasına neden olabiliyordu.

Ayrıca, başka bir sorun da, uygulamaların kullanıcıların gizlilik tercihlerini göz ardı etmesine neden olabiliyordu. WebKit motorunda bulunan sekiz güvenlik açığı da güncellemeyle kapatıldı. Bu açıklar, kötü amaçlı bağlantılar aracılığıyla kullanıcıları phishing saldırılarına karşı savunmasız bırakıyordu.

Şirket, iOS 18’in birkaç ay içinde piyasaya sürüleceğini duyurdu, ancak mevcut güvenlik açıklarının etkilerinden korunmak için hemen güncelleme yapmak en iyisi. Uzmanlar, kullanıcıların endişelenmemesi gerektiğini ancak güncellemeyi ertelememeleri gerektiğini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz