Ana Sayfa Apple Watch Gelecekte Apple cihazlarınızı kalp ritminizle açabileceksiniz

Gelecekte Apple cihazlarınızı kalp ritminizle açabileceksiniz

0
Gelecekte Apple cihazlarınızı kalp ritminizle açabileceksiniz

Apple, cihazları açmak için parolalar, Touch ID veya Face ID yerine kalp ritminin kullanılabileceği yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Her insanın kalbi benzersiz bir ritme sahiptir. Bu özellik şimdi Apple’a ilham oldu. Apple Watch, ECG uygulaması aracılığıyla bu ritmi kaydederek yeni bir şifreleme yöntemi geliştirecek.

Apple Watch kalp ritmini kullanarak güvenliği daha da arttıracak

Bu teknoloji sayesinde, Apple Watch’unuzu taktığınız sürece tüm cihazlarınızın kilidini kalbinizle açabilirsiniz. Parola veya parmak izi taramasının yerine kalp desenlerinizi doğrulamak güvenliğini farklı bir seviyeye taşıyacak. Apple Watch’unuzu taktığınızda bir ECG ölçümü yapılacak. Bu ölçüm tüm cihazların şifrelemesinde kullanılacak.

Gelecekte Apple cihazlarınızı kalp ritminizle açabileceksiniz

Patent ayrıca, ECG verilerini kullanarak bir kullanıcının ruh halini tespit etmeyi de planlıyor. Örneğin, egzersiz sırasında kalp özelliklerini ölçerek doğru tempo ile müzik çalmak kullanıcının ruh halini daha iyi hale getirebilecek. Bu analiz ile kullanıcı yüksek yoğunluklu bir işte çalıştığında hızlı tempolu bir şarkı akışına geçebilir. Veya dinlenme sırasında otomatik olarak yavaş tempolu bir şarkı dinleyebilir. Apple bu teknolojiyi kullandığı zaman akıllı cihazlar pazarında yeniden adından söz ettirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz