Ana Sayfa Apple Mac için tasarlanan resmi Twitter uygulaması kaldırıldı!

Mac için tasarlanan resmi Twitter uygulaması kaldırıldı!

0

X (eski adıyla Twitter) için tasarlanan ve uzunca süredir Mac App Store’da bulunan uygulama, bugün itibarı ile resmen mağazadan kaldırıldı. Bu kararın nedeni henüz bilinmese de, talebin X cephesinden geldiği ve uzunca süredir güncellenmeyen uygulamanın fişinin çekildiği tahmin ediliyor.

Twitter uygulaması halen çalışıyor

Uygulamanın mağazadan kaldırılması, mevcut kullanıcılar için endişe verici olsa da, iyi haber şu ki daha önce indirilen uygulama hala çalışmaya devam ediyor. Özetle eğer uygulamayı daha önceden Mac’inize indirdiyseniz, kaldırmadığınız sürece -en azından şimdilik- kullanmaya devam edebileceksiniz.

Twitter for Mac, Elon Musk’ın platformu satın almasından çok önce de defalarca kaderine terk edilmiş ve sonrasında seyrek güncellemelerle yeniden geliştirilmişti. Buna karşın mevcut uygulamanın çalışma yapısı ve tasarımı halen modern denebilecek bir düzeyde olduğu için eğer X, uygulamayı tamamen işlevsiz bırakmayı tercih etmezse bir süre daha kullanılabilir olacaktır.

Peki Mac kullanıcıları için bundan sonra ne olacak? Şu an için en iyi seçenek web arayüzünü kullanmak gibi görünüyor. Ancak X’in iPad uygulamasının Apple silicon Mac’lerde çalışmasına izin vermesi durumunda, bu da bir alternatif oluşturabilir. Twitter for Mac’in en önemli özelliklerinden biri, herhangi bir yenile butonu kullanmadan yeni gönderilerin otomatik olarak yüklenmesiydi. Bu özellik, web arayüzünde bulunmuyor ve muhtemelen kullanıcıların en çok özleyeceği özellik de bu olacak.

Sonuç olarak, Twitter for Mac artık uygulamayı daha önce indirmemiş olan Mac kullanıcıları için erişilemez durumda. Bakalım Elon Musk ve X cephesi konuyla ilgili bir açıklama yayınlayacak mı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz