Ana Sayfa Haberler WhatsApp, iOS için animasyonlu emoji dönemini başlatıyor

WhatsApp, iOS için animasyonlu emoji dönemini başlatıyor

0
WhatsApp, iOS için animasyonlu emoji dönemini başlatıyor

Geçtiğimiz yıl WhatsApp’ın kendi animasyonlu emojilerini geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Rakibi Telegram’ın sunduğu bu özellik herkes tarafından beğeniliyordu. Şimdi ise, WhatsApp bu animasyonlu emojileri Android kullanıcılarının ardından iOS kullanıcıları için de test etmeye başladı.

WhatsApp iOS üzerinde animasyonlu emoji dönemi başlıyor

Erişime sunulan en son WhatsApp beta sürümünde, iPhone kullanıcıları için bazı animasyonlu emojiler tanıtıldı. Bu animasyonlu emojiler, iOS’taki Apple emojilerini geçici olarak değiştirecek. Şu anda yalnızca birkaç animasyonlu emoji mevcut. Bunlar arasında göz kırpan, gülen yüz ve kırmızı kalp emoji bulunuyor.

WhatsApp, iOS için animasyonlu emoji dönemini başlatıyor

WhatsApp’ın animasyonlu emoji olarak ilk etapta en popüler emojileri seçeceği öngörülüyor. Kullanıcılar, iPhone klavyesinde standart iOS emojilerini görecek. Ancak, bu emojileri WhatsApp sohbetlerinde gönderdiklerinde Meta tarafından yapılmış animasyonlu sürümleriyle karşılaşacak. Emojilere dokunulduğunda animasyon tekrar oynatılacak.

Bu güncellemenin ne zaman kullanıma açılacağıına dair net bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca, Apple’ın bu güncellemeyi onaylayıp onaylamayacağı da belirsiz. Apple, Telegram’ın bazı animasyonlu emojilerini resmi iOS emojilerini taklit ettiği gerekçesiyle reddetmişti. Bu nedenle Telegram bazı emojileri App Store’dan kaldırmak zorunda kalmıştı. Son olarak, WhatsApp beta uygulamasında kullanıcıların Wi-Fi veya mobil bağlantı olmadan dosya göndermesine olanak tanıyan bir özellik tanıtıldı. WhatsApp Nearby Share, QR Kod aracılığıyla Android ve iOS cihazları arasında da çalışabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz