Ana Sayfa Haberler Google Chrome, macOS için yenilendi! Hangi AI özellikleri geldi?

Google Chrome, macOS için yenilendi! Hangi AI özellikleri geldi?

0
Google Chrome macOS için yenilendi! Hangi AI özellikleri geldi

Google, macOS üzerinde Chrome tarayıcısına üç yeni AI tabanlı özellik ekliyor. Bu güncellemeler, kullanıcıların web tarayıcı deneyimlerini daha da iyileştirmeyi amaçlıyor.

Google Chrome macOS için hangi özellikleri getirdi?

Google Gemini, ChatGPT ve Apple Intelligence’a rakip olmak için birçok değişim geçirdi. Gemini birçok alanda kendisini kanıtlamayı başardı. Şimdi, Google AI zekalarından bazılarını Chrome’a ​​getiriyor. Bu yenilikler ise şu şekilde olacak;

Google Chrome macOS için yenilendi! Hangi AI özellikleri geldi

1. Google Lens ile görsel arama

Yeni güncelleme ile Chrome, Google Lens’in görsel arama özelliğini kullanıcılara sunuyor. Artık adres çubuğundaki Google Lens simgesini seçerek, sekmedeki herhangi bir görseli inceleyebilir ve görseller üzerinde arama yapabilirsiniz. Ekrandaki her şeyi seçme imkanı tanıyan bu özellik, arama sonuçlarını yan panelde gösterecek. Ayrıca kullanıcıların detayları daha da özelleştirmesine olanak tanıyacak.

2. Tarayıcı geçmişinde konuşma diliyle arama

AI destekli yeni özellik, tarayıcı geçmişinizde konuşma diliyle arama yapmanızı sağlayacak. Örneğin, ‘’Geçen hafta hangi otomobile baktım’’ sorgulaması yaptığınız zaman önceki ziyaretlerinize ait ilgili sayfaları ekranda görüntüleyebilirsiniz. Google, bu özelliğin tamamen isteğe bağlı olduğunu açıkladı.

3. Tab Compare ile ürün karşılaştırma

Alışveriş yapanlar için kullanışlı bir seçenek olan Tab Compare, AI teknolojisi ile birden fazla sekmedeki ürünleri sizler için özetleyecek. Bu özellik, bir sayfada bir grup ürünün detaylarını, önemli özelliklerini, özetlerini ve kullanıcı yorumlarını görüntüleyerek alışveriş deneyiminizi kolay hale getirecek. Google Lens özelliği kısa süre içinde kullanıcılarla buluşacakken, Tab Compare ve Tarayıcı Geçmişi Arama özellikleri ABD’deki kullanıcılara birkaç hafta içinde sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz