Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence, Çin ve AB’de ne zaman kullanıma Sunulacak?

Apple Intelligence, Çin ve AB’de ne zaman kullanıma Sunulacak?

0
Apple Intelligence, Çin ve AB’de ne zaman kullanıma Sunulacak

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde tanıttığı Apple Intelligence teknolojisinin ilk olarak ABD İngilizcesi için mevcut olacağını ve önümüzdeki yıllarda daha fazla dil desteği ekleyeceğini duyurmuştu. Ancak, Çin ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanıcılar AI özelliklerini şu anda deneyimleyemeyecek. Apple, bu durumu değiştirmek için regülatörlerle işbirliği yapmaya çalışıyor.

Çin ve AB’de Apple Intelligence durumu ne olacak?

Apple CEO’su Tim Cook, Perşembe günü yatırımcılarla yaptığı görüşmede, Apple Intelligence’ın diğer pazarlarda, özellikle Çin ve AB’de ne zaman kullanılabileceğine dair sorulara yanıt verdi. Cook, detay vermekten kaçınarak Apple’ın bu bölgelerde AI özelliklerini herkesin kullanımına sunmak için regülatörlerle etkin bir şekilde çalıştığını söyledi.

Apple Intelligence, Çin ve AB’de ne zaman kullanıma Sunulacak

Cook’a göre, Apple öncelikle tüm düzenleyici gereksinimleri anlamak istiyor. Daha sonra bu bilgileri topladıktan sonra Apple Intelligence’ın bu bölgelerde ne zaman kullanılabileceğine dair rapor hazırlanacak. Şirket, regülatörlerle hızlı bir şekilde ilerlemeyi ve tüm kullanıcılar için bu özellikleri erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Avrupa ve Çin’deki engeller nasıl kaldırılacak?

Apple, Avrupa’da gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle AI özelliklerinin engellendiğini açıkladı. Avrupa’daki yerel yasaların AI sistemlerinin nasıl çalışması gerektiğine dair düzenlemeler getirmesi Apple’ın bu özellikleri nasıl sunacağı konusunda değişiklik yapmasını gerektirebilir. Çin’de ise, yerel yasalar verilerin Çin sunucularında işlenmesini zorunlu kılıyor. Bu da verilerin üçüncü parti sunuculara gönderilmesini engelliyor.

Tim Cook, Apple Intelligence’ın bu sonbaharda ABD İngilizcesi için piyasaya sürüleceğini ve önümüzdeki yıl boyunca daha fazla dil ve özellik ekleneceğini doğruladı. Ancak bu güncellemelerin, iOS 18’in ilk yarısında mı yoksa iOS 19’un sonbahar sürümünde mi geleceğine dair bir bilgi verilmedi.

Apple Intelligence, iOS 18 ve macOS 15 güncellemeleri ile ücretsiz olarak sunulacak. Yeni gelen haberler, Apple’ın global AI stratejisi ve regülasyonlarla uyumlu çalışma çabalarını gözler önüne seriyor. Apple’ın bu süreçte nasıl ilerleyeceği ve kullanıcılar için ne zaman erişilebilir hale geleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz