Ana Sayfa Haberler Tim Cook’tan açıklama! Apple Intelligence için rekor yatırım!

Tim Cook’tan açıklama! Apple Intelligence için rekor yatırım!

0
Tim Cook’tan açıklama! Apple Intelligence için rekor yatırım!

Apple, 2024 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket bu dönemde 85.78 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin satışları yüzde 5 oranında bir artış gösterdi. Açıklanan mali tablolardan sonra büyük bir adım geldi. Apple CEO’su Tim Cook, Apple Intelligence’ın bu sonbaharda lansmanı için daha fazla yatırım yapıldığını duyurdu.

AI geliştirme için Tim Cook daha fazla kaynak ayırıyor

CNBC ile röportaj yapan Tim Cook, Apple’ın yapay zeka (AI) segmentindeki çabaları ve Apple Intelligence özelliklerinin gelişimi hakkında bilgi verdi. Haziran ayında Apple, Apple Intelligence’ın iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları için bu sonbaharda ABD’de kullanılabilir olacağını duyurmuştu. CEO, AI’nın satışlar üzerinde kesin bir etkisi olup olamayacağını kesin olarak söyleyemese de konuya oldukça iyimser yaklaşıyor.

Tim Cook’tan açıklama! Apple Intelligence için rekor yatırım!

Cook, Apple’ın AI geliştirme sürecine daha fazla para ve kaynak ayırdığını belirtti. Cook açıklamalarına şöyle devam etti; “Başka projelerde çalışan birçok kişiyi AI üzerine yeniden görevlendirdik. Veri merkezleri açısından hibrit bir yaklaşımımız var. Yani hem kendi veri merkezlerimizi işletiyoruz hem de partnerlerle işbirliği yapıyoruz. Bu capex, partnerlerin finansal raporlarında yer alacak ve biz bu masrafları ödeyeceğiz.”

Cook, “Bu çeyrekte, AI ve Apple Intelligence için harcadığımız miktarda geçen yıla göre bir artış bulunuyor” şeklinde devam etti. Apple Intelligence özellikleri, iOS 18 ve macOS 15 güncellemeleri ile ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca, bu sonbaharda piyasaya sürülecek yeni iPhone 16 modellerinin de Apple Intelligence ile uyumlu olması bekleniyor. Bu da daha fazla kişinin yeni telefon almasını teşvik edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz