Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence özellikleri ve ChatGPT’nin lansman tarihi belli oldu! Tim Cook’tan önemli...

Apple Intelligence özellikleri ve ChatGPT’nin lansman tarihi belli oldu! Tim Cook’tan önemli açıklamalar

0
Apple Intelligence özellikleri ve ChatGPT’nin lansman tarihi belli oldu! Tim Cook’tan önemli açıklamalar

Apple Intelligence’ın ilk sürümü geliştiricilere sunulmuş olsa da eksik olan birçok özellik bulunuyor. Özellikle iOS 18.1 beta 1’de yeni ‘Siri’ yer alsa bile ChatGPT entegrasyonu henüz bulunmuyor. Tim Cook, Apple Intelligence özelliklerinin kademeli olarak sunulması ve ChatGPT desteği için belirlenen zaman dilimi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Apple Intelligence özellikleri ne zaman genişletilecek?

Apple’ın gerçekleştirdiği lansmanda analistler Apple Intelligence’ın etkisi hakkında birçok soru sordu. Evercore’dan Amit Daryanani, AI özelliklerinin kademeli olarak sunulup sunulacağını sordu. Tim Cook’un şu yanıtı verdi;

Yılın başında belirttiğimiz gibi, bu hafta geliştiricilerle başladık. Apple Intelligence’ın tüm özellikleri sunulmadı. ABD İngilizcesi dışındaki diller gibi diğer özellikler yıl boyunca sunulacak ve ChatGPT entegrasyonu takvim yılının sonuna kadar gerçekleşecek.” Yapılan açıklamalar çok da sürpriz olmadı. Apple Intelligence’ın yalnızca ABD İngilizcesi ile başlayacağı, diğer dillerin yıl boyunca ekleneceği zaten biliniyordu. WWDC açılış konuşmasında bazı Siri yeteneklerinin zamanla sunulacağı da belirtilmişti.

ChatGPT entegrasyonu ne zaman olacak?

Şu ana kadar, ChatGPT entegrasyonunun iOS 18.1’in ilk sürümünde bulunacağı düşünülüyordu. Ancak, bu özellik ilk 18.1 beta sürümünde yer almıyor. Gelecek betaların daha fazla Apple Intelligence özelliği eklemesi bekleniyor. Tim Cook, Apple Intelligence’ın kademeli lansmanı hakkında konuşurken, ChatGPT entegrasyonunun takvim yılının sonuna kadar geleceğini belirtti. Resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, ChatGPT’nin iOS 18.1 ile birlikte gelmeyeceği ve muhtemelen iOS 18.2 ile birlikte sunulacağı anlaşılıyor.

iOS 18.2’nin ne zaman çıkacak?

Apple genellikle büyük işletim sistemleri sürümleri için yıl içinde belirli dönemleri seçiyor. Geçen yıl iOS 17 için güncelleme tarihlerine baktığımı zaman;

  • iOS 17.0: 18 Eylül
  • iOS 17.1: 25 Ekim
  • iOS 17.2: 11 Aralık tarihleri öne çıkıyor.

Benzer durum iOS 16 için de görülüyor;

  • iOS 16.0: 12 Eylül
  • iOS 16.1: 24 Ekim
  • iOS 16.2: 13 Aralık

Bu takvim devam ederse, Apple Intelligence’ın Ekim ayında iOS 18.1 ile çıkması bekleniyor. Ancak, Tim Cook’un yorumlarından anlaşıldığına göre ChatGPT entegrasyonunun iOS 18.2 ile birlikte Aralık ayında geleceği öngörülüyor. Siz Apple Intelligence’ın hangi özelliklerini dört gözle bekliyorsunuz? Bunların ilk 18.1 lansmanında yer alacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz