Ana Sayfa Haberler X, Mac uygulamasını kapatıp iPad uygulamasını getirdi! Peki, ne değişti?

X, Mac uygulamasını kapatıp iPad uygulamasını getirdi! Peki, ne değişti?

0
X, Mac uygulamasını kapatıp iPad uygulamasını getirdi! Peki, ne değişti

Twitter, resmi olarak X adını aldıktan sonra, Mac için geliştirdiği uygulamayı bu hafta sonlandırdı. Bunun yerine X, Apple Silicon Mac’lerde iPad uygulamasını çalıştırma desteğini getirdi. Gelen yeni özellik, macOS Big Sur ile beraber tanıtılmıştı. İlk başta uygulama kullanımında bazı sorunlar ortaya çıkmıştı. Ancak şu anda iPad uygulamasının güvenli bir şekilde kullanılabileceği açıklandı.

Twitter için Mac (Catalyst) Uygulaması

Twitter’ın Mac için Catalyst framework’ünü kullanarak geliştirdiği uygulama, 2019 yılında macOS Catalina ile tanıtıldı. Catalyst, Twitter mühendislerinin iOS uygulamasının büyük kısmını yeniden kullanmalarına olanak sağladı. Ancak Elon Musk’ın Twitter’ı 2022’de devralmasının ardından, Twitter için Mac uygulamasının geliştirilmesi tamamen durduruldu. Bu durum uygulamanın zamanla Twitter’ın geri kalanından giderek daha fazla uyumsuz hale gelmesine neden oldu. Özellikle 280 karakterden uzun gönderileri okumak için web uygulamasını kullanmak zorunda kalıyorduk. Eski uygulama ayrıca mavi hesapları desteklemiyordu.

X, Mac uygulamasını kapatıp iPad uygulamasını getirdi! Peki, ne değişti

Yaklaşık iki yıl süren güncelleme eksikliğinin ardından, uygulama bu hafta App Store’dan kaldırıldı. Kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilir, ancak eski Catalyst uygulamasının desteklenmeyeceği artık netleşti. Kaldırılmasının ardından iPad uygulaması Mac App Store’da yer aldı.

iPad uygulaması şimdi Apple Silicon Mac’lerde

Apple, WWDC 2020’de Apple Silicon Mac’lerin iPhone ve iPad uygulamalarını çalıştırabileceğini duyurdu. Ancak büyük geliştiricilerin çoğu bu özelliği kullanmaktan kaçındı. iOS uygulamalarını Mac’e yüklemek için bazı geçici çözümler vardı. Ancak bu yöntemler tutarlı bir şekilde çalışmıyordu.

Catalyst’ten farklı olarak, iPad uygulamalarının Mac App Store’da yayınlanması için herhangi bir değişiklik gerekmiyor. Çünkü Apple Silicon Mac’ler tüm iOS framework’lerini destekliyor. Küçük ekipler için iPad uygulamalarının Mac’i desteklemesi, özellikle büyük sayıda iş gücü azaltılan X mühendislik ekibi için son derece önemli olabilir.

iPad uygulaması Mac üzerinde çalıştırıldığında web uygulamasının aksine, kaynak kullanımı açısından daha verimli. Ayrıca, push bildirimlerini doğru bir şekilde destekliyor. Eski Twitter için Mac uygulaması zamanla oldukça hatalı hale geldi. Profil kapak fotoğrafları yüklenmiyor, tweet aramaları sonuç vermiyor ve uygulama bazen tamamen donuyordu. Yeni iPad uygulaması ile bu sorunların artık önüne geçebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz