Ana Sayfa Haberler Apple TV 4K’da InSight özelliği! tvOS 18 ile tanışın

Apple TV 4K’da InSight özelliği! tvOS 18 ile tanışın

0
Apple TV 4K'da InSight özelliği! tvOS 18 ile tanışın

tvOS 18 ile birlikte Apple TV 4K, InSight adında heyecan verici bir özellik kazanıyor. Bu yeni özellik, yıllardır Prime Video’da bulunan X-Ray özelliğinden ilham alıyor. Ancak Apple InSight’in özel bir silahı var. Bu özellik Apple ekosistemini kullanarak iPhone’unuzu da TV izleme deneyimininin önemli bir parçası haline getiriyor.

Apple TV’nin sorun çözücüsü tvOS 18 InSight

Apple TV 4K kullanıcıları platform üzerinde birbirinden farklı TV ve film türlerine ilgi gösteriyor. Dramlardan komedilere, korku ve gerilimden romantik filmlere kadar geniş bir yelpazeyle karşılaşıyoruz.

Apple TV 4K'da InSight özelliği! tvOS 18 ile tanışın

İzlediğimiz yapımlarda bazen oyuncuların kim olduğunu da merak ediyoruz. Genellikle IMDb veya benzeri uygulamalara aradığımız soruların cevabına ulaşmaya çalışıyoruz. InSight, bu tür durumlar için Apple’ın sunduğu bir çözüm. Ancak şimdilik sadece Apple TV+ içerikleri ile sınırlı. Yine de, ihtiyaç duyduğunuz bilgiyi hızlı bir şekilde elde etmenizi sağlayan güçlü bir özellik olarak öne çıkıyor.

InSight nasıl çalışır?

tvOS 18’de InSight, TV şovu veya film izlerken ekranın alt kısmında bulunan modal kutuda mevcut. Bu kutuda temel medya oynatma kontrol seçeneklerinin yanı sıra, InSight sekmesi de bulunuyor. InSight sekmesinde iki temel bilgi sunuluyor;

  • Ekranda gördüğünüz oyuncuların fotoğrafları ve isimleri (karakter isimleriyle birlikte)
  • Sahnedeki müzik parçası hakkında bilgi

Bu bilgiler, InSight sayesinde sadece bir dokunuşla elde edilebiliyor. Oyunculara tıklayarak onların tam filmografilerini görüntüleyebilir ve hangi diğer yapımlarda yer aldıklarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca, müzik bilgilerini Apple Music kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Tüm bu işlemler, videoyu duraklatmadan ve ayrı bir uygulama açmadan yapılabiliyor.

InSight’in en benzersiz ve faydalı yönü, Apple ekosistemini kullanarak iPhone’unuzu bu süreçte devreye sokması olacak. iPhone’unuz Apple TV 4K’nın uzaktan kumandası olarak kullanıldığında, InSight tarafından sağlanan bilgiler iPhone ekranınıza yansıtılacak. Bu, TV ekranında InSight panelini açmadan, tüm bilgileri iPhone’unuzdan görüntülemenize ve etkileşimde bulunmanıza olanak tanıyacak.

InSight, ile tüm bilgileri iPhone’unuzda hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Gelecekte InSight’in daha fazla akış hizmetini desteklemesini umuyoruz. Bu, günlük bir soruna hızlı ve pratik bir çözüm sunabilir. InSight’i tvOS 18 beta sürümünü denediniz mi? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz