Ana Sayfa Haberler Katlanabilir iPhone Flip ve iPad/Mac! Apple’ın 2026 planları nasıl olacak?

Katlanabilir iPhone Flip ve iPad/Mac! Apple’ın 2026 planları nasıl olacak?

0
Katlanabilir iPhone Flip ve iPad Mac! Apple’ın 2026 planları nasıl olacak

Apple’ın katlanabilir cihazlarla ilgili planları 2026 yılında ortaya çıkacak. Son raporlar, Apple’ın iki yeni katlanabilir cihaz üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.  Yeni bir rapor, Apple’ın 2026 yılında iki katlanabilir cihazı piyasaya süreceğini gösteriyor. Haitong Securities analisti Jeff Pu’nun aktardığı bilgilere göre, iPad/Mac hibriti 2026’nın ikinci çeyreğinde tanıtılacakken, katlanabilir iPhone modeli yılın sonlarına doğru satışa sunulacak.

Katlanabilir iPhone ve iPad/Mac 2026’da geliyor

Apple’ın katlanabilir iPhone modeli, kod adı V68 koduyla üretilecek kapakla gelecek. Cihaz kapalı durumda klasik bir iPhone tasarımına sahip olacak. Açıldığında ise ekran büyüklüğü geleneksel bir iPhone boyutunda olacak. Tasarıma baktığımızda Apple’ın, Galaxy Z Flip serisinin popülerliğini göz önünde alarak hareket ettiğini söyleyebiliriz.

Katlanabilir iPhone Flip ve iPad Mac! Apple’ın 2026 planları nasıl olacak

İkinci katlanabilir cihaz iPad ve Mac kombinasyonu olan hibrit model olacak. Cihaz tam açıldığında 20.3 inçlik bir ekran sunacak. Katlanabilir cihazla ilgili planlar çok daha önceden başlamıştı. Apple, Mayıs ayında Samsung ile katlanabilir ekranlar için sözleşme imzalamıştı. Markanın yeni aldığı patent, ekranın köşelerinde ve kenarlarında daha kalın bir cam panel oluşturmayı amaçlıyor. Bu patent ile katlanabilir cihazın ekranın dayanıklılığı daha da artacak.

Apple’ın açılıp kapanabilir iPhone’u 2026’da Samsung Galaxy Z Flip 8, Motorola Razr 2026 ve Razr+ (2026) gibi rakiplerle mücadele edecek. Ayrıca, Çinli üreticilerden Vivo X Flip ve Xiaomi Mix Flip gibi yenilenmiş modeller de rekabette yer alacak. Apple’ın katlanabilir cihazlarla ilgili bu iddialı planları, teknoloji pazarında büyük bir heyecan yaratıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz