Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence yeterli güvenlik sunamıyor mu! Phishing tehlikesi

Apple Intelligence yeterli güvenlik sunamıyor mu! Phishing tehlikesi

0
Apple Intelligence yeterli güvenlik sunamıyor mu! Phishing tehlikesi

iOS 18’in en önemli yeniliklerinden biri olan Apple Intelligence, işletim sistemine entegre edilen yerel yapay zeka özellikleri ile dikkat çekiyor. Teknolojinin Ekim ayında kamuya duyurulması beklenirken, iOS 18.1 beta test kullanıcıları şimdiden bazı özellikleri deneyimleme fırsatı buldu. Bu özelliklerden biri de Mail uygulamasındaki yapay zeka özetleme işlevi. Ancak, bu teknoloji bazı sorunları beraberinde getiriyor.

Apple Intelligence Phishing(kimlik avı) e-postaları öncelikli olarak işaretliyor

Apple Intelligence, e-postaları hızlı bir şekilde kategorize ederek kullanıcıların zaman kazanmasını ve e-postaların önemini anında belirlemesini sağlıyor. Fakat, Reddit kullanıcılarının bildirdiğine göre, yapay zeka destekli filtreler kimlik avı e-postalarını öncelikli olarak işaretliyor. Bu durum, teknoloji tarafından e-postaların sadece metinlerine göre sınıflandırıldığı ve göndericilerin adreslerinin göz ardı edildiğini gösteriyor.

Apple Intelligence yeterli güvenlik sunamıyor mu! Phishing tehlikesi

Apple Mail’in otomatik gereksiz e-posta tespiti her zaman etkili olmamıştı. Ancak, Apple Intelligence bu sorunu daha da kötüleştiriyor. Phishing e-postaları yalnızca gelen kutusunda bırakmakla kalmayıp, aynı zamanda öncelikli olarak vurguluyor. Bu, kullanıcıların yanıltıcı e-postalarla hızlıca harekete geçmesine ve dolandırılmasına yol açabilir.

Apple Intelligence, beta sürümünde karşılaşılan bu hatalar beklenen bir durum olsa da, bu tür hataların iOS 18.1’in genel kullanıma sunulmadan önce düzeltilmesi büyük önem taşıyor. Apple, doğrulanmış e-posta adreslerini tanıyabilen Mail uygulamasını, AI filtrelerine bu faktörü entegre ederek bu sorunu çözebilir. Böylece, kullanıcıların gerçek acil e-postalar ile dolandırıcılık e-postaları arasında ayrım yapabilmesi sağlanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz