Ana Sayfa Güncellemeler Geliştiriciler için iOS 18 Beta 5 güncellemesi yayınlandı! Neler değişti?

Geliştiriciler için iOS 18 Beta 5 güncellemesi yayınlandı! Neler değişti?

0
Geliştiriciler için iOS 18 Beta 5 güncellemesi yayınlandı! Neler değişti

Apple, iOS 18 beta 5’i geliştiricilere sundu. Bu güncelleme, iOS 18 beta 4’ün yayınlanmasının üzerinden iki hafta geçtikten sonra ve Apple Intelligence özelliklerini içeren iOS 18.1 beta testlerinin başlamasının bir hafta sonrasında duyuruldu.

iOS 18 Beta 5 güncellemesi ile hangi yenilikler olacak?

İOS 18 Beta 5’in yapı numarası 22A5326f olarak duyuruldu. Beta 5 güncellemesi ile birlikte iki önemli değişiklik oldu. Bu değişiklikler;

Fotoğraflar uygulamasında Carousel kaldırıldı: iOS 18 geri bildirimlerine dayalı olarak, Apple Carousel özelliğini ‘Fotoğraflar’ uygulamasından kaldırdı.

Safari için yeni ‘Dikkat Dağıtıcı Kontrolü’ özelliği: iOS 18 beta 5 ile birlikte Safari tarayıcısında kullanılabilecek yeni bir ‘Dikkat Dağıtıcı Kontrolü’ özelliği tanıtıldı.

Bu yeni yazılım sürümü, sonbaharda tamamlanacak ve genel kullanıma sunulacak. Şu anda, iOS 18 beta’yı ana cihazlarda çalıştıran kullanıcıların performans ve stabilite sorunları ile karşılaşması bekleniyor. iOS 18 beta 4, iPhone kullanıcıları için birkaç küçük değişiklik getirmişti. Bunlar arasında yeni CarPlay duvar kağıtları, el feneri tasarımı üzerindeki değişiklikler ve daha fazlası bulunuyordu.

Şu anda, beta 5 yalnızca geliştirici beta testçileri için mevcut. Kamu beta testçilerine yönelik yeni bir yapı ise muhtemelen gelecek hafta yayımlanacak. Yeni iOS 18 beta 5 ve iPadOS 18 beta 5 sürümlerindeki değişiklikleri gözlemlediyseniz, yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz