Ana Sayfa Güncellemeler macOS Sequoia beta 5 yayınlandı! Safari için yeni bir özellik geldi!

macOS Sequoia beta 5 yayınlandı! Safari için yeni bir özellik geldi!

0

Apple, geliştiriciler için macOS Sequoia beta 5 sürümünü yayınladı. Bu güncelleme, yaklaşan macOS güncellemesi için son sürüm olup, performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerinin yanı sıra Safari kullanıcılarına yönelik yeni bir özellik sunuyor. Peki, bu özellik ne olacak?

macOS Sequoia beta 5 güncellemesi ile yeni dikkat dağıtıcı kontrol özelliği

Yeni güncelleme ile gelen ‘Dikkat Dağıtıcı Kontrol’ özelliği, Safari’de gezinme deneyiminizi daha keyifli hale getirmek için tasarlandı. Temel olarak, istenmeyen içerikleri silen bir tür sihirli silgi işlevi görüyor. Bir siteyi ziyaret ettiğinizde, oturum açma pencereleri ve diğer içerik örtüleri gibi görmek istemediğiniz unsurları basit bir tıklama ile gizleyebilirsiniz.

macOS Sequoia beta 5 yayınlandı! Safari için yeni bir özellik geldi!

Bu özellik tamamen manuel olup, varsayılan olarak hiçbir içeriği gizlemez. Ancak, gizlemeyi seçtiğiniz içerikler sayfa yenilendiğinde veya tekrar yüklendiğinde de gizli kalır. Örneğin, bir giriş penceresini gizlemeyi seçerseniz, bu giriş penceresi sayfayı her ziyaret ettiğinizde gizli kalacaktır.

Güncelleme özellikle önemli içeriklerin üzerini kapatan örtülerle karşılaşıldığında faydalı bir özellik sunuyor. Bu tür durumlarda, rahatsız edici örtüleri hızlıca kaldırabilir ve okumaya devam edebilirsiniz. Bugünkü beta 5 sürümü yalnızca macOS Sequoia 15.0 beta döngüsünü kullanan geliştiriciler için mevcut. Apple şu anda geliştiriciler için iki ayrı yaz dönemi betası sunuyor. Bu betalar;

  • Sequoia 15.0
  • Sequoia 15.1

Eğer Apple Intelligence ile 15.1 beta sürümüne geçtiyseniz, bu güncellemeyi ‘Sistem Ayarları’nda göremeyeceksiniz. Bunun yerine, gelecekte ayrı bir 15.1 beta 2 sürümü yayımlanacak. Mac’inizde 15.0 beta sürümü yüklüyse, beta 5’i Sistem Ayarları ⇾ Genel ⇾ Yazılım Güncelleme içinde indirilebilirsiniz. Safari’nin ‘Dikkat Dağıtıcı Kontrol’ özelliğini denediniz mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz