Ana Sayfa Apple Picus Security güvenlik raporu yayınlandı! macOS güvenlik önlemleri yetersiz

Picus Security güvenlik raporu yayınlandı! macOS güvenlik önlemleri yetersiz

0
Picus Security güvenlik raporu yayınlandı! macOS güvenlik önlemleri yetersiz

Picus Security tarafından yayınlanan Blue Report, organizasyonların güvenlik yönetimindeki durumunu analiz eden önemli bulgular ortaya koydu. Ocak-Haziran 2024 arasında Picus müşterileri tarafından gerçekleştirilen 136 milyon simüle edilmiş siber saldırı senaryosunu değerlendiren çalışma, Windows, Linux ve macOS sistemlerinin güvenlik önlemlerinin etkinliğini inceledi.

Picus Security, macOS için iyi haber vermedi

Bu yılın Blue Report 2024 raporunda, Picus macOS Uç Nokta Tespiti ve Yanıtı (EDR) konfigürasyonlarında büyük bir açık olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre, macOS uç noktaları sadece yüzde 23 oranında simüle edilmiş saldırıları engellerken, Windows ve Linux sistemleri sırasıyla yüzde 62 ve yüzde 65 oranında engelleyebildi.

Picus Security güvenlik raporu yayınlandı! macOS güvenlik önlemleri yetersiz

Mac’lerin kötü amaçlı yazılımlardan etkilenmeyeceği algısı uzun zamandır devam ediyordu. Ancak Mac hedefli kötü amaçlı yazılımlarda büyük bir artış yaşandı ve 2023’ün başından itibaren bu oran yüzde 50 yükseldi. macOS sistemlerinin iş yerlerinde daha fazla benimsenmesi, onları siber suçlular için daha cazip hedefler haline getiriyor. Picus Security’nin kurucu ortağı ve CTO’su Volkan Ertürk, “Mac’lerin başlangıçta daha az savunmasız olduğunu bulsak da, günümüzde güvenlik ekiplerinin macOS sistemlerini korumaya yeterli kaynak ayırmadığını görüyoruz” dedi. Son Blue Report araştırması sonrasında macOS sistemlerinin güvenliği tekrar sorgulanmaya başlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz