Ana Sayfa Haberler iPhone 16, resmen tam zamanlı üretime geçti!

iPhone 16, resmen tam zamanlı üretime geçti!

0

Apple’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 16’nın üretimi, resmi olarak tam kapasiteye ulaştı. Teknoloji devinin ana üretim ortağı Foxconn, Çin’in Zhengzhou kentindeki dev fabrikasında 50.000 yeni işçi istihdam ederek üretim bandını hızlandırdı.

iPhone 16 üretimi hız kazandı

‘iPhone Şehri’ olarak da bilinen Zhengzhou’daki bu tesis, global iPhone üretiminin yaklaşık yüzde 80’ini gerçekleştiriyor. Yeni işe alımlarla birlikte fabrikanın üretim kapasitesi önemli ölçüde artırıldı. Bu hamle, Apple’ın bu yıl iPhone satışlarında yüzde 10’luk bir artış hedeflediği yönündeki dedikodularrı da destekler nitelikte…

Foxconn’un işçi alımlarını artırmasının ardında, iPhone 16 serisine olan yüksek talep beklentisi yatıyor. Apple’ın yeni modellerde sunacağı yapay zeka özellikleri, daha şimdiden serinin son cihazlarından çok daha büyük bir satış potansiyeline işaret ediyor. Bu özelliklerin yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde mevcut olması, daha fazla kullanıcıyı yeni seriye geçmeye de teşvik edebilir.

Şirket, işçi alımlarını teşvik etmek için hem taban maaşları hem de primleri artırdı. İşçilere saatte 25 yuan’a (yaklaşık 117 TL) varan ücretler ve 7.500 yuan’a (yaklaşık 35 bin TL) kadar prim önerildi. Bu rakamlar, geçen aya göre önemli bir artışa işaret ediyor.

Çin pazarındaki toparlanma işaretlerir de iPhone 16’nın üretim artışında rol oynuyor. Son dönemde uygulanan indirimler, iPhone satışlarının yeniden canlanmasını sağlamıştı. Bu gelişmeler ışığında Apple’ın donanım tedarikçilerine bu yıl 90 milyon adet iPhone üretme emri verdiği söyleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz