Ana Sayfa Apple Apple Intelligence ne zaman geliyor: İşte tahminler!

Apple Intelligence ne zaman geliyor: İşte tahminler!

0

Apple’ın merakla beklenen yapay zeka özellikleri paketi Apple Intelligence, teknoloji dünyasında heyecan uyandırmaya devam ediyor. Şu anda beta kullanıcıları tarafından test edilen bu yenilikçi özellikler, yakında diğer kullanıcı kitlesine de sunulacak. Peki, Apple Intelligence tam olarak ne zaman cihazlarınıza gelecek?

Apple Intelligence en geç Ekim’de bizlerle!

Apple, her yıl olduğu gibi 2024’te de yazılım platformları için yeni güncellemeler yayınlayacak. Bu yılın en dikkat çekici yeniliği ise hiç şüphesiz Apple Intelligence olacak. Şirketin yapay zeka özelliklerini içeren bu paket, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 sürümleriyle birlikte kullanıma sunulacak.

apple-intelligence-ne-zaman-geliyor-iste-tahminler-2

Apple’ın geleneksel olarak iPhone tanıtımının ardından yayınladığı ana işletim sistemi sürümleri gelecek. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’nın Eylül ayının ortası veya sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu sürümler birçok yeni özellik ve değişiklik getirecek olsa da, Apple Intelligence’ı içermeyecek.

Apple Intelligence’ın ilk özellikleri, bu ana sürümlerden yaklaşık bir ay sonra gelecek güncellemelerle kullanıcılara ulaşacak. Apple’ın geçmiş yıllardaki güncelleme takvimi bize iOS 18.1’in ne zaman geleceği konusunda oldukça kayda değer fikirler veriyor.

Son yıllarda Apple’ın x.1 yazılım güncellemelerini yayınlama tarihleri şu şekildeydi:

  • iOS 17.1: 25 Ekim
  • iOS 16.1: 24 Ekim
  • iOS 15.1: 25 Ekim

Bu veriler ışığında, Apple geleneklerini sürdürürse, iOS 18.1 ve beraberinde Apple Intelligence’ın Ekim ayının sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. 25 Ekim tarihi bu yıl Cuma gününe denk geldiği için pek olası görünmüyor, çünkü Apple genellikle büyük yazılım güncellemelerini Cuma günleri yayınlamıyor. Bu anlamda en kayda değer tahminlerimiz 23 veya 24 Ekim, ya da 28 Ekim gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz