Ana Sayfa Haberler Instagram yasağı kalktı mı? Instagram erişime açıldı

Instagram yasağı kalktı mı? Instagram erişime açıldı

0

Son dakika kararıyla Instagram, resmi olarak açıldı ve erişim yasağı kalktı. Şu dakikadan platforma VPN’siz erişmek mümkün oldu. Detaylar haberimizde…

Instagram açıldı, erişim yasağı kalktı

Türkiye’de Instagram’a getirilen yasak tüm ülkede büyük bir yankı uyandırmıştı. Instagram’ın neden yasaklandığına dair resmi açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından gelmişti. Bakan, şöyle söylemişti:

Instagram yasağı kalktı mı

“Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye’de de geçerli olmasını istiyoruz.“ Instagram’a erişim engelinin kaldırılması, milyonlarca kullanıcıyı doğrudan etkiliyor. Peki Instagram yasağı kalktı mı sorusu nihayet cevap bulduğuna göre şimdi ne olacak? Bakan Uraloğlu, bugün yaptığı açıklamada Instagram’ın 10 Ağustos saat 21:30’da erişime açılacağını duyurmuştu.

Türkiye’de Instagram kullanıcıları, bu platformu günlük yaşamlarının bir parçası olarak kullanıyor. Özellikle işletmeler, içerik üreticileri ve sosyal medya fenomenleri, bu yasaktan büyük ölçüde etkilendi. Instagram’ın tekrar açılması, hem kişisel hem de profesyonel kullanımlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Türkiye’de Instagram erişim yasağı kaktı mı sorusu, kullanıcılar tarafından sıkça soruluyor.

Sonunda Instagram erişim yasağı ya da engeli kaldırıldı, açıldı. Instagram erişim engeli, hem Türkiye’nin 1,9 milyar TL’lik e-Ticaret hacmini de etkiledi. Dolayısıyla Instagram açıldı haberi hem Meta’nın hem de Türkiye’nin yararına oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz