Ana Sayfa Haberler BTK uyardı! Telegram’a erişim engeli mi geliyor?

BTK uyardı! Telegram’a erişim engeli mi geliyor?

0

Popüler sosyal medya platformu Instagram’ın yeniden açılması sosyal medyada sevinçle karşılandı. Ancak BTK şimdi de hedefine Telegram’ı koymuş olabilir. Peki yakında Telegram yasağı ve erişim engeli mi geliyor?

Telegram erişim engeli ile karşı karşıya!

BTK, uzun süredir Telegram’a yasadışı kanallar konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak ortaya çıkan detaylara bakılırsa Telegram erişim engeli uyarılarına cevap vermiyor. Buna göre BTK, Telegram mesajlaşma platformu için erişim engeli kararı verebilir.

TikTok için de kapatılma tehditlerinin dillendirildiği gündem, Instagram’ın açılmasıyla bir nebze duruldu. Ancak Sabah’tan Barış Şimşek’in özel haberine göre BTK, şimdi de Telegram’ı hedef aldı. Bu anlamda Telegram kapatma kararı ile karşı karşıya.

Telegram yasağı, Telegram erişim engeli, BTK Telegram yasağı

Telegram, pedofili, uyuşturucu, kadın ticareti yapılan gruplarla dolu. Haberin detayına bakılırsa BTK, özellikle uyuşturucu ticareti yapılan kanalın admin ve kullanıcı bilgilerinin verilmesini platformdan istemiş. Telegram’da kişi kendi kimliğini, adını ve telefon numarasını saklayabiliyor.

Sadece Telegram’da yer alan bu bilginin paylaşılması da platformun kullanıcı kaybetmesine neden olabilir. Platformun ise yasadışı grupları kapatmaya çalıştığı bilinenler arasında.Özellikle telifli içerik paylaşan grupları anında kapatan platformun, yasa dışı içerik paylaşımı yapan gruplara ise nasıl bir çözüm geliştireceği merak konusu. BTK ise platforma şimdiye kadar yüzden fazla uyarıda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz