Ana Sayfa App Store Opera’nın yapay zeka destekli tarayıcısı iOS’a geldi!

Opera’nın yapay zeka destekli tarayıcısı iOS’a geldi!

0

Opera, geçtiğimiz yıl masaüstü için piyasaya sürdüğü yapay zeka odaklı tarayıcısı Opera One’ı şimdi de iOS platformuna getirdi. Yeni mobil sürüm, masaüstü versiyonunun sade görünümünü korurken, tam ekran arayüzü ve özellikle mobil kullanım için tasarlanmış özelliklerle dikkat çekiyor.

Opera One ile gerçek yapay zeka deneyimi!

Opera’nın açıklamasına göre, Dijital Pazarlar Yasası’nın uygulamaya konmasının ardından Avrupa Birliği genelinde yeni kullanıcı sayısında yüzde 63’lük bir artış yaşandı. Özellikle Opera One hamlesiyle firmanın büyük bir atılım yapması bekleniyor.

Gelelim uygulamanın özelliklerine: Kullanıcılar, özellikle tek elle kullanımda kolaylık sağlamak amacıyla arama çubuğunu ekranın alt kısmına taşıyabilecek. Ayrıca, tıpkı telefonlarında uygulama ararken yaptıkları gibi aşağı kaydırarak arama çubuğunu aktifleştirebilecekler.

Tarayıcının güncellenmiş arama işlevi, bilgi aramayı daha da hızlandırıyor: Kullanıcılar yazmaya başlar başlamaz, klavyenin hemen üzerinde tahmine dayalı seçenekler belirecek. Bu seçenekler arasında ziyaret edilmek istenen web sitelerinin tam URL’leri de yer alacak. Opera One’ın üst çubuğu ve alt arama çubuğunun renkleri, ziyaret edilen web sitesine uyum sağlayacak şekilde değişiyor ve kullanıcı gezinmeye başladığında her iki çubuk da kayboluyor.

Yapay zeka özelliklerine odaklanan Opera One, şirketin yerleşik tarayıcı asistanı Aria’yı da içeriyor. Aria artık sesli giriş özelliğine sahip, böylece kullanıcılar sorgularını sesli olarak iletebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar Aria’dan Google’ın Imagen2 görüntü oluşturma modelini kullanarak resim üretmesini isteyebilecek.

Opera’nın güvenliğe verdiği önem doğrultusunda, tıpkı PC’de olduğu gibi iOS için de yerleşik bir reklam engelleyici ve ücretsiz VPN ile geliyor. Bu yenilikçi özellikleriyle Opera One, iOS kullanıcılarına yapay zeka destekli, güvenli ve kullanıcı dostu bir tarayıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz