Ana Sayfa App Store Apple’ın Spotify kararı sonrası U dönüşü geldi!

Apple’ın Spotify kararı sonrası U dönüşü geldi!

0

Apple, uzun süredir devam eden rekabet tartışmalarında önemli bir adım atarak Spotify’ın uygulama içi fiyatlandırma bilgilerini göstermesine ve kullanıcıları abonelik için kendi web sitesine yönlendirmesine izin verdi. Bu karar, şirketin üç ay önce benzer bir Spotify güncellemesini reddetmesinden ve Avrupa Birliği’nin (AB) Apple’a 2 milyar dolar ceza kesmesinden sonra gelmiş durumda…

Apple, Spotify ambargosuna son verdi

Spotify, yıllardır Apple’ı müzik yayını sektöründe rekabete aykırı uygulamalar yapmakla suçluyordu. Şirket, iPhone kullanıcılarının Apple Music aboneliklerini doğrudan uygulama içinden başlatabilmelerini, ancak Spotify’ın aynı imkanı sunmak istediğinde Apple’a yüzde 30 komisyon ödemek zorunda kalmasını eleştiriyordu.

Apple’ın bu kararı, Spotify’ın bu yıl başında abonelik fiyatlarını gösteren bir uygulama güncellemesi yayınlamasının ardından geldi. İlk etapta Apple bu güncellemeyi reddetmişti, ancak şimdi fikrini değiştirmiş görünüyor.

Spotify, bu gelişmeyi, “Artık AB’deki iPhone kullanıcıları, Spotify uygulamasında fiyatlandırma bilgilerini görebilecek ve doğrudan web sitemizden ürün satın alabilecekler” şeklinde duyurdu. Ancak şirket, mücadelenin henüz bitmediğini ve konuyla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını da belirtti.

Bu gelişme, dijital pazarlar ve uygulama mağazaları üzerindeki rekabet tartışmalarının devam edeceğine işaret ediyor. AB’nin kararı ve Apple’ın kısmen geri atması, teknoloji devlerinin uygulamalarının daha sıkı bir şekilde izleneceğinin ve düzenleneceğinin işareti olarak görülüyor. Önümüzdeki dönemde hem Spotify hem Epic Games ile olan hukuki savaşına devam edecek olan Apple’ın yapacakları merak konusu…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz