Ana Sayfa Haberler iPhone bu kez Türkiye’de hayat kurtardı!

iPhone bu kez Türkiye’de hayat kurtardı!

0

Apple iPhone modellerinde bulunan kaza algılama özelliği bu kez Türkiye’de hayat kurtardı. iPhone modellerinde yer alan kaza algılama özelliğini pek çok kullanıcı henüz bilmiyor. Ancak siz onu bilmeseniz de o iPhone’unuzda sessiz sedasız görevini yapıyor. İşte detaylar…

Apple iPhone “kaza algılama” özelliği bu kez Türkiye’de hayat kurtardı!

Kaza algılama özelliğinden pek çok iPhone 14 ve üstü kullanıcı haberdar değil. Siz ondan haberdar olmasanız bile o arka planda sizi korumak için görevini yapmaya devam ediyor. Türkiye’de geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı otomobili ile büyük bir kaza yapıyor. Kazayı algılayan iPhone sayesinde ise hayatı kurtuluyor diyebiliriz. Kazayı algıladıktan sonra iPhone yapay zeka ve Apple kaza algılama özelliği sayesinde hemen kolluk kuvvetlerine ve acil sağlık ekiplerine haber veriyor.

112’ye yapılan çağrıda iPhone, sahibinin tam koordinatlarını ve sağlık durumunu bildirmiş. Ardından ekipler kazazedeyi bulana kadar da iPhone çağrıyı kapatmamış. Bu özellik sayesinde ekipler kaza yapan kişiyi hızlıca bulmuş ve kendisine müdahale etmiş. Konuyu X üzerinden kazazedenin arkadaşı Taner Baş paylaşıyor. Yaptığı paylaşımda iPhone’un nasıl arkadaşını kurtardığını anlatıyor.

Paylaşımın sonunda ise “İleride bu telefonu almak için büyük bir tercih sebebi olacak benim için. Tekelci görünen sistemi yüzünden hiç sıcak bakmadığım bir telefona, bir hayatı kurtardığı için minnettar kaldım. Teşekkürler” ifadelerine yer verdi. iPhone 14 ve sonraki modellerde bulunan bu özellik ciddi bir trafik kazası algladığında acil servise bağlanmanıza ve acil durum kişilerinize haber vermenize yardımcı olmakta. Trafik Kazası Algılama otomatik olarak açık gelir. Ancak cihazınızda bu özelliğin açık olup olmadığını bilmiyorsanız Ayarlar > Acil SOS bölümüne gidin ve “Ağır Trafik Kazasından Sonra Ara” seçeneğinin aktif olup olmadığına bakın. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz