Ana Sayfa Haberler Tam 3 bin 615 adetlik telefon koleksiyonu! Rekor kırdı

Tam 3 bin 615 adetlik telefon koleksiyonu! Rekor kırdı

0

Bir telefon koleksiyoncusu yıllardır biriktirdiği birbirinden özel cep telefonu koleksiyonu ‘nu halka açtı. Devasa koleksiyon, Guinness Dünya Rekoru’nu kırarak dünyanın en büyük koleksiyonu oldu. Peki hangi modeller var? İşte detaylar…

Telefon koleksiyonu rekor kırdı! Tam 3 bin 615 telefon

Birçok kişi, eski telefonlarını çekmecelerde bir köşede saklarken, Barcelona’dan Wences Palau Fernandez’in telefon koleksiyonu bu alışkanlığı efsanevi bir boyuta taşıyor. Wences Palau Fernandez, telefon koleksiyonuna 1999 yılında aldığı ilk mobil telefon olan Nokia 3210 ile başlamış.

2008’de koleksiyonuna yoğunlaşan Fernandez, eski zamanlarda alamadığı Nokia modellerini toplamaya başlamış. Koleksiyon, kısa süre içinde 700 telefona ulaşıp, özel bir odada sergilenmeye başlanmış. Günümüzde ise 3.615 telefona ulaşan koleksiyon, dünyanın diğer koleksiyonlarından çok daha büyük bir arşiv sunuyor. Fernandez’in koleksiyonu, Nokia telefonları ağırlıklı olarak içerse de, Apple, Samsung, LG, Sony gibi tanınmış markaların yanı sıra Vertu ve Yezz gibi daha az bilinen markaların telefonlarını da içeriyor.

Koleksiyon ayrıca, BlackBerry ve Palm gibi eski favori telefonları da barındırıyor. Fernandez’in internet üzerindeki özel sitesinde, Nokia’nın tarihini kapsayan fotoğraflar ve videolar bulunuyor. Özellikle Asha serisi, Communicator serisi ve Star Wars için üretilen Nokia 5130 modelinin koleksiyon içindeki yerini görmek nostaljik bir deneyim sunuyor. Fernandez’in koleksiyonu, Andrei Bilbie Argentis’in 2023’teki 3.456 telefonluk koleksiyonunu geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz