Ana Sayfa Apple Apple, Çin’e olan bağlılığını azaltıyor! iPhone 16 Pro üretimi, Hindistan’da yapılacak

Apple, Çin’e olan bağlılığını azaltıyor! iPhone 16 Pro üretimi, Hindistan’da yapılacak

0

Apple, iPhone üretiminin yüzde 80’ini Çin’de gerçekleştiriyordu. Fakat pandemi döneminde tedarik sorunları meydana geldi. Apple da bu nedenle Çin’e olan bağlılığını azaltmaya karar verdi. Firmanın uzun süredir attığı adımlar, bu yıl büyük oranda ilerleme kaydetti. Apple, bu yıl iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerini ilk kez Hindistan’da üretecek. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, Çin’e olan bağlılığını azaltma yolunda ilerliyor

Covid-19 kaynaklı pandemi döneminde Çin’in ülke çapında uyguladığı politikalar nedeniyle Apple fabrikalarında üretim sorunu meydana geldi. Fabrikalar, iPhone modellerine olan talebin arzını karşılamakta oldukça zorluk çekti. Bu nedenle de Apple, iPhone’lar için tedarik sorunu yaşamaya başladı.

Tedarik sorununun meydana gelmesinin ardından Apple, Çin’deki iPhone üretimini Hindistan’a taşıma kararı aldı. Firma, bu şekilde Çin’e olan bağlılığını azaltmak istiyordu. Teknoloji devi kararının ardından her yıl biraz daha ilerleme kaydederek üretimini Hindistan’a taşımaya başladı.

Apple, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin üretimini Hindistan’da gerçekleştirecek. Fakat yine de belirtmek gerekiyor ki modellerin ilk seri üretimi Çin’de başlayacak. Üretim Hindistan’da daha sonra devam edecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, 2025 yılına kadar tüm iPhone’ların dörtte birini Hindistan’da üretmeyi hedefliyor. Bu oranın 2027 yılında da tüm iPhone’ların yarısı olmasını hedefliyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz