Ana Sayfa iOS iOS 18 Yapay zeka destekli iOS 18.1 güncellemesi ne zaman çıkacak?

Yapay zeka destekli iOS 18.1 güncellemesi ne zaman çıkacak?

0

Apple, haziran ayında gerçekleşen WWDC etkinliğinde iOS 18 güncellemesini tanıttı. Güncellemenin en çok dikkat çeken özelliği, Apple Intelligence oldu. Apple Intelligence, mevcut iPhone özelliklerine yapay zeka desteği ekleyecek olmasıyla dikkat çekti. Fakat belirtmek gerekiyor ki Apple, yapay zeka destekli özelliklerini iOS 18.0 güncellemesiyle değil iOS 18.1 güncellemesiyle sunacak. Peki iOS 18.1 güncellemesi ne zaman çıkacak ve yenilikler neler olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18.1 güncellemesinin ekim ayında çıkması bekleniyor

iOS 18.1 güncellemesi, Apple Intelligence’a ev sahipliği yapacak. iPhone modelleri, Apple Intelligence ile mevcut özelliklerini yapay destekli hale getirecek. Yapay zeka destekli özelliklerin içinde ilk olarak “Yazma Araçları” yer alıyor. Apple Intelligence destekli Yazma Araçları, iPhone’da herhangi bir metni yeniden yazabilecek, özetleyebilecek ve düzenleyebilecek.

Apple Intelligence, metinler dışında fotoğraflar için de iPhone kullanıcılarına yardımcı olcak. iPhone sahiplerinin gittiği bir seyahat ya da kutlama sonrasında çekilen fotoğraflar bir “kısa film” haline getirilecek.

Apple Intelligence ile gelecek önemli bir özellik ise “Çağrı Kaydetme” olacak. iPhone kullanıcıları, Çağrı Kaydetme özelliği sayesinde kendilerine gelen çağrıları kaydedecek. Fakat belirtmek gerekiyor ki bu çağrılar, kaydedilmeden önce katılımcılara bildirilecek. Yani güvenliği tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu olmayacak. Çağrılar, otomatik olarak Notlar kısmında yer alacak.

Apple Intelligence destekli iOS 18.1 güncellemesinin getireceği bir diğer yenilik de “Bildirim Özetleri” olacak. iPhone’a birden fazla e-posta ya da mesaj geldiğinde bunlar otomatik olarak özetlenecek. Bu sayede kullanıcılar, iletileri tek tek okuyarak zaman kaybetmeyecek.

iOS 18.1 güncellemesiyle gelecek yenilikler, “Siri”yi de etkileyecek. Yapay zeka desteğiyle birlikte Siri çok daha akıllı hale gelecek ve Apple ürünleri ve yazılımlarıyla ilgili sorulara da yanıt verebilecek. Öte yandan iOS 18.1 güncellemesinin ekim ayında yayınlanması bekleniyor. Çünkü firma önceki kararlı güncellemelerin ikinci sürümlerini de ekim ayında yayınlamıştı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz