Ana Sayfa Apple Apple’ın ilk bilgisayarı Apple-1 rekor fiyata satıldı

Apple’ın ilk bilgisayarı Apple-1 rekor fiyata satıldı

0

Apple’ın ilk ürünleri uzun süredir açık artırmaya çıkarılıyor. Ürünler, teknolojiseverler ve Apple koleksiyonerleri tarafından belirli müzayedelerde satın alıyor. Son olarak RR Auctions tarafından düzenlenen bir müzayedede Apple’ın ilk bilgisayarı olan Apple-1 rekor fiyata satıldı. Yanında yüksek fiyata satılan Apple’ın eski ürünleri de bulunuyor.

Apple-1, 300 bin dolara satıldı

Apple’ın ilk uygulama mühendisi Dana Redington’a ait Apple-1 bilgisayarı, 22 Ağustos’ra RR Auctions tarafından düzenlenen bir müzayedede 315.914 dolara satıldı. Cihaz, 1978 yılında Apple’ın taşındığı sırada Steve Jobs’un ofisinde duruyordu. Redington ise cihazı alarak tekrar kurdu. Cihaz, yıllar sonra rekor fiyata dün gerçekleşen bir müzayedede satıldı.

Müzayedede Apple’ın ilk bilgisayarı dışında ek olarak Apple-Lisa 1 de 81.251 dolara ve Steve Jobs imzalı çek 66.844 dolara satıldı. Diğer eşyalarla birlikte Apple ürünlerinin tümünden 983.096 dolar gelir elde edildi.

Tüm bunlar dışında 2021 yılında da yine aynı cihaz, 400 bin dolara satılmıştı. Teknoloji devi, cihazdan yalnızca 200 adet üretmişti. Bu nedenle de günümüzde nadir bulunan bir ürün konumunda yer alıyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz