Ana Sayfa Aksesuar Patent alındı! Karşınızda Apple Smart Ring

Patent alındı! Karşınızda Apple Smart Ring

0

Teknoloji dünyasının merakla beklediği “Apple akıllı yüzük üretiyor mu?” sorusunun cevabına yaklaşmış olabiliriz. Son yıllarda giyilebilir cihazlar alanında da büyük gelişmeler yaşandı. Kısa süre önce Apple tarafında akıllı yüzük projesinde önemli bir gelişme yaşandı ve Apple Smart Ring patenti ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

Apple Smart Ring patenti böyle görünüyor

Son gelen bilgilere göre ABD merkezli şirket, Smart Ring adlı akıllı yüzüğü için patent başvurusu yaptı. ABD Patent Ofisi (USPTO) tarafından yayımlanan patent başvurusuna bakıldığında önemli detaylar göze çarpıyor. Özellikle bazı şirketler, son dönemlerde akıllı yüzükler üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Bu alandaki en son hamlelerden biri Samsung’un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring oldu.

Karşınızda Apple Smart Ring patenti

Diğer yandan Apple da uzun süredir merakla beklenen bir akıllı yüzük üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Apple’ın akıllı yüzüğü, tıpkı rakip modeller gibi sağlık ile ilgili özelliklere sahip olacak. Fakat sadece bununla kalmayacak. Gelen bilgilere göre Smart Ring, iPhone, iPad ve Mac gibi Apple cihazlarını kontrol etmeyi de mümkün kılacak. Bu noktada patent detaylarında bu desteğin sadece Apple marka ürünlerle sınırlı kalmayacağı belirtiliyor.

Yani bir ofis lambası gibi çok çeşitli cihazlardan da söz ediliyor. Akıllı yüzüğün elektronik cihazlar üzerindeki kontrol yetenekleri henüz tam olarak bilinmiyor. Cihazları sadece açıp kapatma işlevi mi sunacak, yoksa çok daha fazlasını mı yapabilecek, bu konuda net bir bilgi yok. Patent görseline bakıldığında, akıllı yüzüğün sahip olacağı sensörlerle sesli komut, el hareketleri, işaret etme ve bakışlarla kontrol edilebileceği öngörülüyor.

Bununla birlikte giyilebilir cihazın NFC desteğine sahip olacağı da söyleniyor. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz