Ana Sayfa App Store Apple, App Store yönetimini yeniden yapılandırıyor!

Apple, App Store yönetimini yeniden yapılandırıyor!

0

Bloomberg’in haberine göre, Apple, App Store bölümünü iki ayrı yönetim grubuna ayırarak yapısını değiştirdi. Bu değişiklikle birlikte, bir grup Apple çalışanı mevcut App Store işleyişini sürdürecek, diğer grup ise Avrupa Birliği’nde açılan yeni pazarlara odaklanacak. İşte en önemli ayrıntılar…

Bu düzenlemenin bir parçası olarak, App Store Başkan Yardımcısı Matt Fischer görevinden ayrılıyor. Fischer, kararının uzun zamandır aklında olduğunu belirterek, ekibin yeni fırsatları ve zorlukları daha iyi yönetebilmesi için bu dönemin bayrağı devretmek için uygun bir zaman olduğunu söyledi. Bu açıklamayı LinkedIn üzerinden de duyurdu.

Apple, App Store yönetiminde değişikliğe gidiyor

Yeni düzenlemede, App Store’un yönetimini üst düzey yöneticilerden Carson Oliver devralacak, alternatif dağıtımlarla ilgili grubu ise Ann Thai yönetecek. Her iki bölüm de App Store’un başındaki isim Phil Schiller tarafından denetlenecek. Apple, bu değişikliklerle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu adım, Avrupa’daki düzenleyicilerin Apple’ı üçüncü taraf ödeme yöntemleri ve alternatif uygulama mağazalarına izin vermeye zorlamasının ardından geldi. Geçtiğimiz hafta Fortnite, Epic Games Store ile iOS’ta yeniden piyasaya sürüldü ve iPhone’larda kullanılabilen AltStore PAL, Mobivention ve Aptoid gibi alternatif mağazalar da bölgeye dahil oldu. Apple’ın bu yenilikleri, Avrupa Birliği’nin rekabet kurallarına uyum sağlama çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Şirket, küresel stratejisini bu yeni düzenlemelere göre şekillendirirken, benzer adımlarla karşılaşabileceğimiz öngörülüyor.

iPhone 16, Apple Intelligence ile geliyor!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın aldığı bu karar beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir akıllı cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca ve hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz