Ana Sayfa Haberler Apple yönetimi, iletişim stratejisi mi uyguluyor?

Apple yönetimi, iletişim stratejisi mi uyguluyor?

0

Apple dün, uzun süredir şirketin finans direktörü (CFO) olarak görev yapan Luca Maestri’nin yakında ayrılacağını ve yerine nispeten tanınmayan Kevan Parekh’in geçeceğini açıkladı. Apple’ın bu duyuruyu, 9 Eylül’deki Glowtime etkinliğine davetiyeler gönderdiği gün yapması tesadüf değil ve şirketin eski tasarım şefi Jony Ive’ın ayrılığını yönetmek için uyguladığı stratejiyi yeniden gözden geçirdiği anlaşılıyor. Yatırımcılar genellikle değişikliklerden hoşlanmaz. Bir yöneticinin performansından memnun değillerse değişiklik iyidir, ancak Maestri’nin durumunda böyle bir durum yok. Şirketin liderliğindeki herhangi bir değişiklik, onları tedirgin edebilir.

Apple, iletişim taktiğini tekrar uyguluyor

Maestri, bu görevi on yıldır sürdürüyor ve hem yatırımcıları hem de analistleri memnun etmeyi başarmış gibi görünüyor. Parekh ise 11 yıldır Apple’da çalışıyor ve şu anda Finansal Planlama ve Analiz Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Parekh’in uygun bir yedek olacağına dair hiçbir neden yok. Ancak, düşük profili nedeniyle çoğu yatırımcı ve analist onu tanımıyor ve Apple, onlara önemli bir değişiklik olmadığını göstermek zorunda.

Apple, iletişim taktiğini tekrar uyguluyor

Ive’ın durumunda, Apple, tasarım şefinin serbest çalışan olarak şirket için çalışmaya devam edeceğini iddia etmişti. Tim Cook, şöyle demişti:

“Apple, Jony’nin yeteneklerinden, onunla özel projeler üzerinde doğrudan çalışarak ve kurduğu parlak ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları sayesinde yararlanmaya devam edecek. Yıllarca birlikte çalıştıktan sonra, ilişkimizi geliştirmeye devam ettiğimiz için mutluyum ve uzun yıllar boyunca Jony ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Apple’ın Glowtime etkinliği beklentileri karşılayabilecek mi?

Gerçekte, böyle bir şeyin olacağına dair bir işaret yoktu ve şirket içindekiler, bunun hiçbir zaman gerçek bir niyet olmadığını belirtmişti. Apple, sadece yatırımcılara, şirketin Ive olmadan da mükemmel bir şekilde yönetilebileceğini göstermek istiyordu ve bu hedefe ulaşıldıktan sonra, bu iddiayı sessizce bırakabilirdi.

Maestri muhtemelen bir yıl içinde ayrılacak Maestri’nin durumunda ise anlatı, onun şirketle kalıp başka görevler üstleneceği yönünde. Maestri, bilgi sistemleri ve teknolojisi, bilgi güvenliği ve gayrimenkul geliştirme dahil olmak üzere Kurumsal Hizmetler ekiplerini yönetmeye devam edecek. Maestri’nin istifasından sonra bir süre daha maaş bordrosunda kalmasını bekleyebiliriz, ancak muhtemelen gerçek bir görevi olmayacak ve bir yıl içinde başka bir sessiz duyuruda, bu kez emekli olduğunu ya da başka ilgi alanlarını takip etmek için ayrıldığını söylemesini bekleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz