Ana Sayfa Apple Apple, son çareyi uyguladı: Toplu işten çıkarmalar devam ediyor!

Apple, son çareyi uyguladı: Toplu işten çıkarmalar devam ediyor!

0

Apple, Google, Amazon ve teknoloji şirketlerinin büyük bir kısmı geçen yıl toplu işten çıkarmalarla gündeme geldi. Teknoloji şirketleri, geçen yıldan bu yana birer birer toplu işten çıkarmalar yaptı. Bugün ortaya çıkan bir habere göre Apple, işten çıkarma dalgasını hala sürdürüyor. Firma, kısa süre önce dördüncü kez işten çıkarma yaptı. Peki, Apple toplu işten çıkarma neden yapıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Tim Cook, toplu işten çıkarmaların “son çare” olduğunu belirtmişti

Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte şirketler de odağını gelişen yöne çeviriyor. Bu nedenle de gelişen departmanlarda işe alım yaparken ön planda olmayan departmanlar için ise toplu işten çıkarmalar yapmak zorunda kalıyor.

Apple, Google, Amazon ve daha birçok büyük teknoloji şirketi geçen yıl benzer sebeplerle toplu işten çıkarma yaptı. Firma, bu sene de toplu işten çıkarmalara devam ediyor. Ünlü analist Mark Gurman’ın yaptığı açıklamaya göre Apple, Apple Books ve Apple News bölümlerinden toplamda 100 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarılan kişiler arasında mühendisler de yer alıyor.

Analistler, Apple Books’un son on yıldaki performansının düşük olduğundan şirket gelirine katkı sağlamadığını ve bu nedenle de departmanın geri planda kaldığını açıklıyor. Öte yandan Apple’ın ünlü CEO’su Tim Cook, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada işten çıkarmaların “son çare” olduğunu açıklamıştı. CEO, maliyetleri sıkı bir şekilde yönetmek için belirli alanlarda işe alım yaparken diğer taraftan da kısıntı yapıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, toplu işten çıkarma yapsa da diğer şirketlere kıyasla çok daha az sayıda kişiyi işten çıkardı. Firma, işe alım dönemlerinde daha ölçülü davranmasından kaynaklı personel sayısı, diğer şirketlere göre daha az arttı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında belirtiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz