Ana Sayfa Aksesuar Apple, uygun fiyatlı bir TV stick piyasaya sürebilir

Apple, uygun fiyatlı bir TV stick piyasaya sürebilir

0

Apple, Apple TV’nin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için daha uygun fiyatlı bir TV stick piyasaya sürebilir. Şirketin geçmişte böyle bir planı olduğu, ancak pazarlama ekibinin karşı çıktığı iddia ediliyor.

Apple, uygun fiyatlı bir TV stick mi satacak?

Şu anda piyasada çok sayıda TV stick bulunuyor ve bu cihazlar, uygun fiyatlarıyla insanların televizyonlarına akıllı TV özelliklerini eklemelerine olanak tanıyor. Apple TV ise 7000 TL’ye varan fiyatıyla çoğu kişi için makul bir seçenek olmaktan uzak. Ancak yakında durum değişebilir.

Apple TV, donanım açısından çok daha güçlü olsa da, işlevsellik açısından uygun fiyatlı TV stickleri ile aynı şeyleri sunuyor. Bu nedenle, Apple’ın daha önce uygun fiyatlı bir medya oynatıcı piyasaya sürme planları olduğu, ancak şirketin pazarlama ekibinin premium donanıma odaklanma isteği nedeniyle planların iptal edildiği ortaya çıktı. Geriye dönüp bakıldığında, tüketicilerin belirli bir donanıma sahip olmaktan ziyade içerik aboneliklerine yöneldiği göz önüne alındığında bu kararın yanlış bir karar olduğu görülüyor.

Apple, macOS Sequoia’ya güvenlik güncellemesi getiriyor

Bloomberg’den Mark Gurman, X’teki bir gönderisinde, firmanın pazarlama ekibinin böyle bir cihazın düşük kaliteli olarak algılanacağından ve birinci sınıf donanım piyasaya sürme felsefesiyle örtüşmeyeceğinden endişe ettiğini yazdı.

Mevcut nesil Apple TV 4K, A15 Bionic işlemciye sahip ve Apple’ın plastik kasalı bir TV stick piyasaya sürmesi durumunda akıllara soğutma sorunları geliyor. Ancak Apple, maliyetleri ve kalınlığı bir miktar artırsa da, soğutma bloğu olarak işlev görebilecek alüminyum kasalı bir TV çubuğuyla bu sorunun üstesinden gelebilir.

Gurman, Apple’ın ürün stratejisini yeniden değerlendirerek böyle bir cihazı piyasaya sürebileceğine inanıyor. Streaming platformlarının hakimiyetinin arttığı günümüzde, Apple TV+’ın yaygınlaşması için böyle bir cihazın faydalı olacağı şüphesiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz