Ana Sayfa Apple Gündemi iPhone SE 4 hakkında önemli gelişme!

iPhone SE 4 hakkında önemli gelişme!

0

Apple’ın iPhone SE 4’ü, tüm iPhone serisinde OLED ekran kullanımını tamamlayacak. Bu modelin, 2024 yılının başlarında tanıtılması bekleniyor ve bu, Apple’ın iPhone’larda OLED teknolojisini tam anlamıyla benimsemesi anlamına geliyor.

iPhone SE 4 hakkında büyük bir gelişme yaşandı

Nikkei Asia’ya göre, LCD ekranlardan OLED’e geçiş, Japon panel üreticileri Japon Display (JDI) ve Sharp’ın Apple’ın iPhone tedarik zincirinden çıkarılmasına neden olacak. 2017’de iPhone X ile OLED ekranlar tanıtıldığından beri, Apple’ın yüksek kaliteli iPhone modellerinde LCD ekranların yerini OLED ekranlar aldı. Bu değişim, LCD tedarikçilerini önemli ölçüde etkilemiş durumda. 2015 yılında, JDI ve Sharp, iPhone’lar için yılda yaklaşık 200 milyon LCD panel sağlıyordu. Ancak 2023’te bu sayı dramatik bir şekilde 20 milyona düştü. Son dönemde, Apple’ın OLED’e geçişi, Japon LCD üreticilerini yalnızca iPhone SE modelleri için tedarikçi olarak bırakmış durumda.

JDI şu anda yalnızca Apple Watch gibi küçük OLED ekranlar sağlıyor ve LCD’leri otomotiv uygulamaları için yeniden yapılandırmayı hedefliyor. Sharp ise TV’ler için olan LCD işini küçültüyor. Apple’ın, iPhone SE 4 için OLED ekran siparişlerini Çinli BOE Technology Group ve Güney Koreli LG Display’den aldığı belirtiliyor.

iPhone 15 mi yoksa iPhone 16 mı?

Yeni nesil iPhone SE’nin, iPhone 14 benzeri bir tasarım, Face ID yerine Touch ID, USB-C bağlantı noktası, Action button, Apple tasarımı 5G modem, A18 işlemci ve Home Button’ı kaldıran bir ekran tasarımı sunması bekleniyor. Ekran boyutunun 4.7 inçten 6.06 inç büyümesi ve RAM’in 4GB’tan 8GB’a çıkması öngörülüyor.

Üreticilerin bu yılın Ekim ayında seri üretime geçmesi bekleniyor ve cihazın 2025’in Ocak ayında, Yeni Yıl’dan önce piyasaya sürülmesi olası. Ancak, mevcut iPhone SE modellerinin üçü de yıllar içinde Mart ayında tanıtıldı, bu nedenle Mart 2025’te bir çıkış da mümkün görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz