Ana Sayfa Apple Huawei, Apple etkinliğini gölgede mi bırakmaya çalışıyor?

Huawei, Apple etkinliğini gölgede mi bırakmaya çalışıyor?

0

Huawei, 10 Eylül’de düzenleyeceği bir etkinlikle dünyanın ilk üç katlı akıllı telefonunu tanıtacağını duyurdu. Etkinliğin zamanlaması, Apple’ın yaklaşan iPhone 16 lansmanını gölgede bırakmak için bilinçli bir girişim gibi görünüyor.

Huawei, üçlü katlanabilir telefonuyla Apple etkinliğini gölgede bırakmayı hedefliyor!

Huawei, henüz resmi olarak tanıtmadığı ve tamamen açıldığında 10 inçlik bir ekrana sahip olduğu söylenen telefonu gizli tutuyor. Ancak şirket, Weibo’da paylaştığı bir tanıtım görseliyle, üç katlı ve ters Z şeklini andıran bir cihazı sergileyerek etkinliğin yıldızı hakkında ipuçları verdi.

Huawei, üçlü katlanabilir telefonuyla Apple etkinliğini gölgede bırakmayı hedefliyor! İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Geçmiş yıllarda üç katlı cihaz konseptleri sıkça ortaya çıkmış olsa da Huawei, bir tanesini pazara sunabileceğine inanıyor. Ancak DSCC analisti Ross Young, bu telefonun şimdiye kadarki en pahalı akıllı telefon olabileceğini öne sürdü. Huawei’nin tüketici ve otomotiv teknolojisi yöneticisi Richard Yu ise cihazı “çağ açıcı bir ürün” olarak nitelendirdi.

Apple, çok tartışılan ürününü iptal edebilir!

Huawei etkinliği, 10 Eylül’de Çin Standart Saatiyle 14:30’da gerçekleşecek. Bu, Pasifik Saatiyle 9 Eylül saat 23:30’a denk geliyor; yani ABD’nin Batı Yakası’ndaki gözlemciler için Apple’ın “It’s Glowtime” etkinliğiyle aynı gün. Huawei’nin etkinliğinde katlanabilir telefonun yanı sıra yeni akıllı saatlerin ve bir elektrikli otomobilin de tanıtılması bekleniyor.

Huawei’nin son dönemdeki yükselişi, Apple’ın Çin akıllı telefon pazarındaki konumuna önemli bir tehdit oluşturuyor. Araştırma şirketi Canalys’e göre, Apple’ın Çin’deki konumu, 2023’ün ikinci çeyreğinde pazar payı açısından ilk beş akıllı telefon satıcısı arasından düşmesiyle birlikte önemli ölçüde geriledi.

Aksine, Huawei aynı dönemde dikkat çekici bir yükseliş yaşadı. Şirketin Çin’deki akıllı telefon sevkiyatları, geçen yılın aynı çeyreğine göre %41 artarak, ülkedeki ilk beş marka arasında en hızlı büyüme oranını kaydetti.

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce’a göre Apple’ın 2027’den önce katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmesi pek olası değil. Apple’ın ürün kategorisindeki atılımını başlatmak için büyük ekranlı katlanabilir bir iPad veya MacBook çıkarması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz