Ana Sayfa Apple Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

0

Apple, Eylül ayında düzenleyeceği “Glowtime” etkinliğinde tüm Apple Watch modellerini güncellemeye hazırlanıyor. Bu güncellemeler arasında uygun fiyatlı Apple Watch SE, popüler Apple Watch Series 10 ve üst düzey Apple Watch Ultra 3 de yer alıyor. Pazartesi günü gerçekleşecek etkinlikte tüm dikkatler Series 10’un yeniden tasarlanan daha ince kasasına ve daha büyük ekranına çevrilse de, Bloomberg’in haberine göre yeni saatlerin en önemli özelliği uyku apnesi tespiti olacak.

Apple Watch Ultra 3’ün bu yeni özelliği konuşulacak

Apple Watch’a uyku apnesi tespiti özelliğinin eklenmesi uzun süredir konuşuluyordu, ancak Apple’ın bu özelliği bu yıl kullanıma sunup sunmayacağı belirsizliğini koruyordu. Bloomberg’den Mark Gurman, özelliğin hem Series 10 hem de Ultra 3 için önemli bir özellik olarak sunulacağından emin olduğunu belirtiyor. Saat, kullanıcının uyku apnesi olup olmadığını tespit edebilecek ve ardından daha fazla yardım için bir doktora başvurmasını önerebilecek. Bu özellik, saatin halihazırda düzensiz kalp atış hızı, düşük kalp atış hızı, düşük kan oksijeni ve diğer sağlık sorunları hakkında kullanıcıyı uyarabilme özelliğine benziyor.

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği gündem oldu. İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Gurman, Apple’ın özelliği Pazartesi günü duyurmaya hazır olduğunu söylese de, yeni ürünler satışa çıktığında hemen kullanılamayabileceğini belirtiyor; yeni donanıma ihtiyaç duyulmasına rağmen, özelliğin etkinleştirilmesi gelecekteki bir watchOS yazılım güncellemesinin parçası olarak gelecek ve bu da Apple’ın özellik üzerinde hala son dakika çalışmaları yaptığına işaret ediyor.

iPhone 16 serisi, Apple Intelligence ile geliyor!

Uyku apnesi özelliğinin, watchOS 11’deki kullanıcı uyurken çeşitli vücut sağlığı ölçümlerini izleyen yeni Vitals uygulamasıyla ilgili olması muhtemel görünüyor. Bloomberg 2022’de Apple’ın Apple Watch için “2024 gibi erken bir tarihte” yüksek tansiyon tespiti üzerinde de çalıştığını bildirmişti. Gurman bugün, bu özelliğin gecikmeye devam ettiğini ve Series 10 saat döngüsüne hazır olmayacağını söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz