Ana Sayfa Apple Yeni Mac serisinde bizi neler bekliyor?

Yeni Mac serisinde bizi neler bekliyor?

0

Apple’ın bu sonbaharda tanıtacağı yeni M4 Mac serisiyle ilgili beklentiler oldukça yüksek. İşte karşınızda Ekim ayında düzenlenecek etkinlikte göreceğimizi düşündüğümüz beş yenilik:

İlk olarak, yeni M4 Mac’lerde, hatta 14 inçlik giriş seviyesi MacBook Pro, yeni Mac mini ve yeni iMac’te bile standart olarak 16 GB RAM göreceğiz gibi görünüyor. Apple, son sekiz yıldır giriş seviyesi Mac’lerinde 8 GB RAM kullanıyordu, bu nedenle bu değişiklik memnuniyetle karşılanacak. Özellikle Apple’ın cihazlarımızdaki yapay zeka yeteneklerini geliştirmeye odaklandığı düşünülürse, bu değişiklik oldukça mantıklı.

Yeni Mac serisinde bizi hangi yenilikler bekliyor?

İkinci olarak, yeni Mac mini’nin 14 yıllık tarihindeki en büyük tasarım değişikliğine uğrayacağı söyleniyor. Yeni modelin çok daha küçük olacağı ve USB-A bağlantı noktasını kaybedeceği, ancak bunun yerine daha fazla USB-C bağlantı noktasına sahip olacağı tahmin ediliyor. Tasarım detayları hakkında henüz çok fazla bilgimiz olmasa da, Apple’ın en uygun fiyatlı Mac’i olması nedeniyle heyecan verici olacağı kesin.

Üçüncü olarak, yeni iMac ile birlikte USB-C bağlantı noktalı Magic Mouse, Klavye ve Trackpad’i de görebiliriz. Apple’ın bu yıl sonuna kadar Avrupa Birliği’nin USB-C zorunluluğuna uyması gerektiği düşünüldüğünde, yeni M4 iMac ile birlikte masaüstü aksesuarlarında Lightning bağlantı noktasına veda edeceğimiz neredeyse kesin.

iPhone 16 Pro serisinde depolama alanı artabilir!

Dördüncü olarak, en uygun fiyatlı MacBook Pro modelinde de Uzay Grisi yerine Uzay Siyahı renk seçeneğinin sunulması bekleniyor. Şu anda Uzay Siyahı renk seçeneği sadece daha üst seviye M3 Pro ve M3 Max MacBook Pro modellerinde bulunuyor. Giriş seviyesi M3 MacBook Pro ise hala Uzay Grisi rengiyle geliyor. Umarız Apple, en uygun fiyatlı M4 MacBook Pro modelinde de Uzay Siyahı renk seçeneğini sunar.

Son olarak, yeni ve daha güçlü M4 Pro ve M4 Max işlemcilerini de görmeyi bekliyoruz. Giriş seviyesi M4 işlemciyi Mayıs ayında iPad Pro’da görme fırsatı bulmuş olsak da, Apple’ın üst seviye işlemcileri olan M4 Pro ve M4 Max henüz tanıtılmadı. Bu işlemcilerin, bu yılın sonlarında tanıtılacak olan yeni üst seviye MacBook Pro’larda ilk kez karşımıza çıkması bekleniyor. M4 Pro ve Max işlemciler hakkında, A18 ve M4 işlemciler gibi TSMC’nin daha verimli 3nm üretim sürecine dayandıkları dışında henüz kesin bir bilgi yok. Her zamanki gibi daha hızlı olacaklar, ancak şu anda çekirdek sayıları hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Sonuç olarak, Apple’ın bu sonbaharda tanıtacağı yeni M4 Mac serisi, daha fazla RAM, yenilenmiş tasarımlar, daha hızlı işlemciler ve USB-C bağlantı noktalı aksesuarlar gibi birçok yenilikle gelmeye hazırlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz