Ana Sayfa Haberler macOS Sequoia’nın çıkış tarihi belli oldu!

macOS Sequoia’nın çıkış tarihi belli oldu!

0

Apple, “It’s Glowtime” etkinliğinde yeni işletim sistemi macOS Sequoia’nın 16 Eylül’de kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Haziran ayında WWDC24’te tanıtılan macOS Sequoia, pencere düzenleme, iPhone Yansıtma gibi birçok yeni özellikle geliyor.

macOS Sequoia’nın çıkış tarihi resmen belli oldu

iOS 18’e benzer şekilde, macOS Sequoia da başlangıçta Apple Intelligence özelliklerine sahip olmayacak. Bu özellikler, Ekim ayında yayınlanması planlanan macOS Sequoia 15.1 ile birlikte gelecek. Yine de Sequoia’da heyecan verici başka özellikler de mevcut. Bunlardan biri, iPhone’unuz odanın diğer ucunda ve kilitli olsa bile, Mac’inizden tamamen kablosuz olarak kullanmanıza olanak tanıyan iPhone Yansıtma özelliği. Bu özellik sayesinde Mac’inizin klavyesi ve dokunmatik yüzeyi, iPhone’unuz için giriş aygıtı haline geliyor. Ayrıca iPhone Yansıtma etkinleştirildiğinde, iPhone bildirimlerinizi Mac’inizden de alabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli özellik ise, Windows’dakine benzer şekilde pencereleri düzgün bir şekilde düzenlemenizi sağlayan pencere düzenleme özelliği. Apple, bu özelliği kullanıcıların pencereleri kendileri için en uygun şekilde düzenlemelerini sağlayan yeni bir yol olarak tanımlıyor.

watchOS 11 resmen yayınlandı! İşte tüm yenilikler

macOS Sequoia’nın diğer özellikleri arasında Safari’de hızlı bir şekilde bilgi bulmayı sağlayan yeni “Öne Çıkanlar” özelliği, dikkat dağıtıcı unsurlar olmadan makalelerin keyfini çıkarmak için yeni Okuyucu görünümü, geliştiricilere oyunlarını Mac, iPhone ve iPad’e taşımaları için daha fazla olanak sağlayan Game Porting Toolkit 2, görüntülü görüşmelerde kullanıcıların paylaşmadan önce paylaşacaklarını görmelerini sağlayan Sunucu Önizlemesi, görüntülü görüşmelerde arka planı değiştirme imkanı, şifrelerinizi ve 2FA kodlarınızı Ayarlar uygulamasına girmeden düzenlemenize yardımcı olan yeni “Şifreler” uygulaması, Mesajlar uygulamasında yeni metin efektleri, emoji ve çıkartma Tapback’leri ve daha sonra için metin zamanlama olanağı ve Fotoğraflar uygulamasında yeni “Koleksiyonlar” özelliği bulunuyor.

Yazma Araçları, Bildirim Özetleri, Siri’ye yazma, ChatGPT desteği, Görüntü Alanı ve Genmoji gibi özellikler ise Apple Intelligence özellik setinin bir parçası olarak kabul ediliyor ve bu yılın ilerleyen günlerinde kullanıma sunulacak.

macOS Sequoia, her zamanki gibi daha eski Intel Mac’ler için desteği kaldırıyor ve yalnızca 2020 ve sonrası MacBook Air, 2018 ve sonrası MacBook Pro, 2019 ve sonrası iMac, 2018 ve sonrası Mac mini, 2017 ve sonrası iMac Pro, 2022 ve sonrası Mac Studio ve 2019 ve sonrası Mac Pro ile uyumlu olacak. 2018-2019 MacBook Air gibi desteklenmeyen bir Mac kullanıyorsanız, macOS Sequoia’yı kullanamayacaksınız. Ancak, macOS Sonoma güvenlik güncellemelerini iki yıl daha almaya devam edeceksiniz.

Eğer Mac’iniz uyumluysa, 16 Eylül’den itibaren macOS Sequoia’nın sunduğu birçok yeni özelliği deneyimleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz