Ana Sayfa Apple iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme rehberi

iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme rehberi

0

Apple, 16 Eylül’de resmi olarak yayınlayacağı iOS 18 ve iPadOS 18 ile mevcut iPhone ve iPad’lere yeni Ana Ekran özelleştirme seçenekleri, yenilenmiş bir Kontrol Merkezi, elden geçirilmiş bir Fotoğraflar uygulaması, Mail iyileştirmeleri ve daha pek çok yeni özellikle birlikte yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Peki iPhone veya iPad’inizi Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi için nasıl hazırlayabilirsiniz?

iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme vakti geldi

Öncelikle cihazınızın iOS 18 ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yeni güncelleme iPhone XR ve aynı A12 Bionic çipi kullanan iPhone XS ve iPhone XS Max modelleriyle beraber iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone SE (2. ve 3. nesil) modellerini destekliyor. iPad kanadında ise iPadOS 18, A10X Fusion çipli iPad modellerine desteği kesiyor. Yani iPadOS 18; iPad Pro (2018 ve sonrası), iPad Air (2019 ve sonrası), iPad mini (2019 ve sonrası) ve iPad (2020 ve sonrası) modelleriyle uyumlu olacak.

iPhone'unuzu iOS 18 için hazır hale getirme vakti geldi.
iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme vakti geldi.

Uyumlu modeller arasında yer alıyorsanız sırada cihazınızı iOS 18’e hazırlamak var. Öncelikle cihazınızda yeterli depolama alanı olup olmadığını kontrol edin. Kullanmadığınız uygulamaları silin, fotoğraf ve videolarınızı iCloud’a taşıyın ve gereksiz dosyalardan kurtulun. Bir sonraki adımda ise verilerinizi yedeklemenizde fayda var.

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

iPhone’unuzu Mac’inize bağlayarak Finder uygulaması üzerinden veya Windows bilgisayarınızda iTunes uygulamasını kullanarak verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra, “Yedeklemeleri Yönet” seçeneğini kullanarak yedeklemenizi arşivleyebilirsiniz. Bu sayede yeni yedeklemelerinizle otomatik olarak silinmesini önleyebilirsiniz.

16 Eylül’de yayınlanacak iOS 18 güncellemesini cihazınıza indirmeden önce tamamen şarj ettiğinizden emin olun. Güncelleme yayınlandığında ise Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek indirip yükleyebilirsiniz. Unutmayın ki, iOS 18’in ilk sürümü Apple Intelligence özelliklerini içermiyor. Bu özellikler, önümüzdeki ay yayınlanacak bir güncellemeyle birlikte kullanıma sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz