Ana Sayfa Apple iOS 18, yeni Onarım Asistanı özelliği getiriyor!

iOS 18, yeni Onarım Asistanı özelliği getiriyor!

0
onarım hakkı yasası

Apple, iOS 18 ile birlikte iPhone kullanıcılarının onarım sonrası yedek parçaları yapılandırmasına olanak tanıyan “Onarım Asistanı” adlı yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik, orijinal Apple parçalarıyla çalışıyor ve Apple parçası kullanılarak onarılan bir iPhone’un düzgün ve amaçlandığı gibi çalışmasını sağlıyor.

iOS 18, yeni Onarım Asistanı özelliği getirecek

Örneğin, Onarım Asistanı ile bir yedek ekran yapılandırılarak True Tone, otomatik parlaklık seçenekleri ve diğer özelliklerin erişilebilir olması sağlanabiliyor. Batarya için ise yapılandırma işlemi, Pil Sağlığı raporlamasının düzgün çalışmasını sağlıyor. Bu özellik, iOS 18’in yayınlanmasından önce takılan parçaları yapılandırmak için de kullanılabiliyor. Örneğin, Apple bataryası kullanan üçüncü taraf bir batarya değişimi yaptıran kullanıcılar, bunu orijinal bir Apple bileşeni olarak yapılandırabiliyor.

iOS 18’i yükledikten sonra, yapılandırılabilen bir parçanız varsa, Ayarlar uygulamasının “Hakkında” bölümünde “Parçalar ve Servis” altında görünür. Onarım yaptırmamış kullanıcılar bu bölümü görmeyecektir. Apple, Onarım Asistanı’nın iPhone 12 ve sonraki modellerde kullanılabileceğini belirtiyor. Bataryalar, kameralar, ekranlar ve daha fazlası bu aracı kullanarak yapılandırılabiliyor.

Apple Watch Series 10, eski kordonlarınızla uyumlu olacak!

Onarım Asistanı, Apple tarafından ilk olarak Nisan ayında duyurulmuştu. Apple o dönemde, özelliğin sonbaharda kullanıma sunulacağını ve kullanılmış orijinal Apple parçalarının tamamen işlevsel onarımlar için kullanılmasının bir yolunu sağlayacağını söylemişti. Apple bu değişikliğin bir parçası olarak, çalınan iPhone’ların parçalarına ayrılmasını önlemek için Aktivasyon Kilidi’ni iPhone parçalarına da genişletiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz