Ana Sayfa Apple Fotoğraflar uygulaması, video hızı düzenleme yeteneği kazanıyor!

Fotoğraflar uygulaması, video hızı düzenleme yeteneği kazanıyor!

0

iOS 18 ile birlikte Fotoğraflar uygulaması da önemli bir özellikle zenginleşiyor. Yeni güncellemeyle birlikte, artık videolarınızın kare hızını çekimden sonra bile değiştirebileceksiniz. Apple, iPhone 16 modellerini tanıtırken video hızını düzenleme seçeneğinden bahsetmişti. Ancak bu özellik sadece yeni iPhone’lara özgü değil; iOS 18’i çalıştıran eski iPhone’larda da bulunabilecek. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Fotoğraflar uygulaması, video hızı düzenleme yeteneği kazanacak

iOS 18’in yayın öncesi sürümüne eklenen “Oynatma Hızı” düzenleyicisi, yüksek kare hızlı videoların oynatma hızını yavaşlatmak için kullanılabiliyor. Bu özellik sayesinde 240, 120, 60, 48, 30 ve 24 kare/saniye seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Daha önce de ağır çekim videolarının belirli bölümlerinin hızını ayarlamak için bir özellik bulunuyordu, ancak Oynatma Hızı tamamen ayrı bir kontrol olarak karşımıza çıkıyor. Bir videonun düzenleme arayüzünü açıp sağ üst köşedeki zamanlayıcı simgesine dokunarak bu özelliğe erişebiliyorsunuz.

Apple Intelligence yenilikleri, bu sıralamayla gelecek!

Apple’ın iPhone 16 Pro modelleri, Ağır Çekim ve Video modlarında 4K 120 fps video kaydını destekliyor. Oynatma Hızı özelliği ise bir video çektikten sonra ayarlamalar yapmak için kullanılabiliyor. Apple’ın tanıtım etkinliğinde de belirtildiği gibi, artık 4K 120 fps seçeneğini hem Ağır Çekim hem de Video modunda kullanabiliyorsunuz. Çekim öncesinde kare hızı konusunda endişelenmenize gerek yok, çünkü çekimden sonra Oynatma Hızı özelliğini kullanarak ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Yeni Fotoğraflar uygulamasında, videolarınıza harika ve rüya gibi bir efekt katan 1/4 hızda oynatma, 1/2 hızda oynatma ve normal hıza geri döndürme seçeneklerinin yanı sıra 24 kare/saniye oynatmaya karşılık gelen 1/5 hızda oynatma seçeneği de bulunuyor. Bu oynatma hızları, hareket halindeyken kolayca düzenleme yapmak için oldukça kullanışlı. Oynatma Hızı özelliğine sahip iOS 18, 16 Eylül Pazartesi günü tüm kullanıcılara sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz