Ana Sayfa Apple iPadOS 18 resmen aktif oldu! İşte yeni özellikler

iPadOS 18 resmen aktif oldu! İşte yeni özellikler

0

iPad kullanıcıları için iPadOS 18 güncellemesi yayınlandı! Bu yeni sürüm, güçlü özelleştirme araçları, yepyeni uygulamalar, Apple Pencil geliştirmeleri ve daha fazlası dahil olmak üzere iPad’inize büyük ve küçük birçok değişiklik getiriyor. iPadOS 18’i yüklemek için Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme bölümüne gidebilirsiniz. Uyumlu bir cihazınız varsa otomatik olarak görünecektir. Güncellemeyi destekleyen iPad modelleri arasında M4 iPad Pro, iPad Pro 12.9 inç (3. nesil ve sonrası), iPad Pro 11 inç (1. nesil ve sonrası), iPad Air (3. nesil ve sonrası), iPad (7. nesil ve sonrası) ve iPad mini (5. nesil ve sonrası) bulunuyor.

iPadOS 18 güncellemesi resmen aktif oldu

iPadOS 18, iPad’e özel pek çok özellik içermese de, bu yıl dolu dolu bir iOS 18 sürümü sayesinde, keyfini çıkarabileceğiniz birçok harika yeni özellik sunuyor. Örneğin iPadOS 18, iPad’inize güçlü yeni özelleştirme araçları getiriyor. Ana Ekran düzeni, uygulama simgeleri, Kontrol Merkezi, sekme çubukları gibi birçok öğeyi artık dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca iPad’de ilk kez Hesap Makinesi ve Parolalar olmak üzere iki yeni uygulama da karşımıza çıkıyor. Apple Pencil kullanıcılarıysa Apple Notes’taki yeni el yazısı deneyiminin tadını çıkaracak. Smart Script, el yazınızı daha temiz ve tutarlı gösterirken, aynı zamanda size özgü olmasını sağlayacak. El yazısıyla yazılmış metinler artık yazıya dökülmüş metin gibi çalışarak daha kolay yönetilebilecek.

Apple tarafından iPadOS 14 Public Beta yayınlandı! - SihirliElma.Com

Apple’ın önceden yüklenmiş uygulamalarını sık kullanan biriyseniz iPadOS 18’de birçok harika değişiklik sizi bekliyor. Dosyalar uygulaması, Mesajlar uygulaması, Fotoğraflar uygulaması, Notlar uygulaması, Takvim uygulaması, Müzik uygulaması, TV uygulaması, Podcast’ler uygulaması, Kitaplar uygulaması, Safari, Ayarlar, Haritalar ve Fitness uygulamalarında yapılan değişikliklerin ve yeni özelliklerin tamamına internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme rehberi

iPadOS 18’e eklenen diğer yeni özellikler arasında, iPad’inizde gezinmek için Vision Pro’dan esinlenilmiş güçlü bir erişilebilirlik özelliği olan Göz Takibi, Pages, Keynote, Numbers gibi uygulamalarda ve çeşitli üçüncü taraf uygulamalarda kullanılan belge tarayıcısının yeni görünümü, ekstra bir güvenlik katmanı için artık herhangi bir uygulamayı kilitleyebilme, uygulamaları yeni bir Gizli Uygulamalar klasörüne gizleyebilme, özel sesli komutlarla sistem eylemlerini gerçekleştirmek için güçlü Sesli Kısayollar ayarlayabilme, yerleşik yeni ortam sesleri (Ateş ve Gece), SharePlay ile ekranını paylaşan birine yardımcı olmak için doğrudan ekrana çizim yapabilme ve uzaktan erişim talep edebilme ve Bluetooth aksesuarlarıyla oyun performansını iyileştirecek ve gecikmeyi azaltacak Oyun Modu bulunuyor.

iPad kullanıcılarına sunulan en büyük özelliklerden biri olan Apple Intelligence ise bugünkü iPadOS 18.0 güncellemesinde yer almıyor. Apple Intelligence özellikleri, önümüzdeki ay iPadOS 18.1’in bir parçası olarak gelecek ve M1, M2 veya M4 çipli tüm iPad’lerde kullanılabilecek. iPadOS 18, bu yılın dolu dolu iOS 18 sürümünden faydalanıyor. Kendi başına iPad’e özgü pek bir şey yok. Stage Manager, çoklu görev veya diğer büyük iPad’e özel özelliklerde değişiklik yok. Ancak sonuç olarak en önemli olan şey, iPad deneyimini daha iyi hale getirmesi. iPad’inizi ister birincil bilgisayarınız isterse ek bir eğlence cihazı olarak kullanın, iPadOS 18’de sizin için bir şeyler var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz