Ana Sayfa Apple Merakla beklenen macOS Sequoia yayınlandı!

Merakla beklenen macOS Sequoia yayınlandı!

0

Geçtiğimiz hafta söz verildiği gibi Apple, bugün macOS Sequoia’yı yayınladı. Şirket, Haziran ayında WWDC’de duyurulduğundan beri macOS 15’in beta sürümleriyle testler yürütüyordu. macOS işletim sisteminin bir sonraki sürümü, iPhone Yansıtma ve Parolalar uygulaması gibi yeni özellikler getiriyor.

Merakla beklenen macOS Sequoia resmi olarak yayınlandı!

macOS Sequoia’nın öne çıkan özelliklerinden biri kesinlikle iPhone Yansıtma. Kullanıcılar bu özellikle iPhone ekranlarını Mac’lerine yansıtmanın yanı sıra fare ve klavyeyle bilgisayardan da kontrol edebiliyorlar. iPhone Yansıtma, iOS 18 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran herhangi bir iPhone ile kablosuz olarak çalışıyor. iPhone Yansıtma açıkken, daha iyi gizlilik ve enerji verimliliği için iPhone ekranı kapalı kalıyor veya Bekleme moduna geçiyor. Özellik, izleme dörtgeni hareketlerini destekliyor ve yatay modda çalışıyor, böylece Mac’inizde iPhone uygulamalarını kullanmak doğal bir his veriyor. Ek olarak, iPhone Yansıtma, iPhone’unuzun bildirimlerini de Mac’inizde gösteriyor.

macOS Sequoia, Apple’ın yeni Parolalar uygulamasıyla birlikte geliyor ve kullanıcıların iCloud’da depolanan parolalarına kolayca erişmelerini ve bunları yönetmelerini sağlıyor. Oyuncular için macOS’un yeni sürümü, AirPods Pro 2 ile oyun oynarken ses gecikmesini azaltıyor ve ayrıca geliştiricilerin Windows oyunlarını Mac’e taşımasını kolaylaştırıyor.

iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme rehberi

Bunlara ek olarak, yan yana düzenlemeler için daha kolay pencere döşemesi, FaceTime ve diğer görüntülü konferans uygulamaları için yeni arka planlar ve Sunucu önizlemesi, bir web sayfasındaki adresler, telefon numaraları veya özetler gibi önemli bilgileri gösteren Safari Öne Çıkanlar, iMessage’da yeni metin efektleri, biçimlendirme seçenekleri ve Daha Sonra Gönder, Apple Haritalar’da topografik haritalar ve yürüyüş rotaları, Notlar uygulamasında canlı transkripsiyonlu ses kaydı ve Matematiksel İfadeler, yeni Gizlilik ve Güvenlik özellikleri ve Takvim uygulamasında Anımsatıcılar gibi yeni özellikler de yer alıyor.

Apple Silicon Mac’ler yakında Yazma Araçları, özetleme ve Fotoğraflar uygulamasında Temizleme gibi Apple Intelligence özelliklerini alacak. Ancak, bu özellikler macOS Sequoia’nın ilk sürümünde bulunmayacak ve Ekim ayında macOS 15.1 ile eklenecek. iPhone Yansıtma ile sürükle ve bırak da bu yılın ilerleyen aylarında gelecek bir güncellemeyle kullanıma sunulacak.

macOS Sequoia, 2019 ve sonrası iMac, 2022 ve sonrası Mac Studio, 2018 ve sonrası Mac mini, 2019 ve sonrası Mac Pro, 2017 iMac Pro, 2020 ve sonrası MacBook Air, 2018 ve sonrası MacBook Pro modellerini destekliyor. Bazı özelliklerin M1 çipli veya daha yeni Apple Silicon Mac’ler gerektirdiğini unutmamak önemli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz