Ana Sayfa Apple iOS 18, yeni Parolalar uygulamasını kullanıma sundu!

iOS 18, yeni Parolalar uygulamasını kullanıma sundu!

0

iPhone kullanıcıları için büyük bir güncelleme olan iOS 18, Fotoğraflar, Mesajlar, Notlar ve daha birçok sistem uygulamasında önemli geliştirmeler sunuyor. Bu güncelleme aynı zamanda yepyeni bir uygulama olan Parolalar’ı da beraberinde getiriyor. Bu uygulama, Apple cihazlarında parola yönetimini hiç olmadığı kadar kolaylaştırmayı hedefliyor. İşte iOS 18’in yeni Parolalar uygulamasının yapabileceklerine bir göz atalım.

iOS 18, yepyeni Parolalar uygulamasını resmen kullanıma sundu!

Önceki iOS sürümlerinde Apple, Ayarlar uygulamasının bir parçası olarak bir parola yönetim aracı sunuyordu. iCloud Anahtar Zinciri’ni kullanarak, sizin için otomatik olarak parolalar oluşturabiliyor ve bunları Ayarlar’daki Parolalar ekranının altına kaydedebiliyordunuz. iOS 18 ile birlikte parolalar, Ayarlar’dan ayrılıyor ve kendi özel uygulamasına kavuşuyor. iOS 17 ve önceki sürümlerdeki mevcut Parolalar özelliklerini zaten kullanıyorsanız, yeni Parolalar uygulamasında heyecanlanacak çok fazla şey yok demektir. Aynı işlevlerin çoğunu sunuyor, ancak öncekinden biraz daha düzenli ve erişilebilir bir şekilde.

iOS 18, yepyeni Parolalar uygulamasını resmen kullanıma sundu!
iOS 18, yepyeni Parolalar uygulamasını resmen kullanıma sundu!

Parolalar uygulamasını açtığınızda, Anımsatıcılar uygulamasına benzer bir tasarımla karşılaşıyorsunuz. “Tümü”, “Parola Anahtarları”, “Kodlar”, “Wi-Fi”, “Güvenlik”, “Silinenler” ve daha önce Aile Paylaşımı aracılığıyla kullandıysanız “Aile Parolaları” gibi çeşitli kategoriler hemen göze çarpıyor. Ekranın altında ise, yeni bir paylaşılan parolalar grubu oluşturma seçeneğini bulacaksınız. Grup adını oluşturduktan sonra, diğer kullanıcıları sizinle birlikte gruba katılmaya davet edebilirsiniz. Gruplar, parolalarınızı temelde klasörlere göre sıralamak için harika bir yol sunuyor ve isteğe bağlı olarak ilgili olanları başkalarıyla paylaşmanıza olanak sağlıyor.

iPhone 17 Pro’nun muhtemel özellikleri ortaya çıktı!

Başarılı bir Parolalar uygulamasının olmazsa olmaz unsurlarından biri de, tüm cihazlarınızda bulunması gerektiğidir. Apple bunu dikkate almış ve yeni Parolalar uygulamasını yalnızca iOS 18 ile iPhone’da değil, aynı zamanda iPadOS 18, macOS Sequoia ve visionOS 2’de de kullanılabilir hale getirmiş. Hatta Windows için iCloud uygulaması aracılığıyla Windows’ta depolanan parolalarınıza bile erişebilirsiniz.

Önceki iCloud Anahtar Zinciri özelliklerinden zaten yararlanan kullanıcılar için Parolalar uygulamasında çok yeni bir şey olmayabilir. Ancak Parolalar uygulamasının asıl hedef kitlesi, büyük olasılıkla bir parola yöneticisinin ne olduğunu bile bilmeyen kişiler. Ortalama bir kullanıcı muhtemelen 1Password veya LastPass’i hiç duymamış ve iPhone’un kendileri için otomatik olarak parola oluşturup saklayabileceğinin farkında bile olmayabilir. Bu gibi kullanıcılar için, iPhone’larının Ana Ekranında yeni bir Parolalar uygulamasının belirmesi, umarız daha güvenli bir bilgisayar kullanımı geleceğine yol açacaktır. Gerimize kalanlarımız içinse, her parola istediğimizde Ayarlar’a girmek zorunda kalmamak gerçekten güzel bir gelişme.

Yeni Parolalar uygulaması, bir bakıma Parola Anahtarlarının parolaların yerini tamamen almasının uzun zaman alacağının bir göstergesi. Bu süreçte hepimiz, parola yönetimini daha sorunsuz ve erişilebilir hale getiren araçlardan yararlanabiliriz. Parolalar uygulaması da, iOS 18’i yükleyen milyonlarca kullanıcı için tam olarak bunu yapmalı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz